Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 32

За декілька годин робочого часу на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради було розглянуто 35 питань із різних галузей життєдіяльності громади. Так результативно і плідно працювали усі учасники зібрання.

Протягом засідання жодне питання, що було винесено на порядок денний, не пройшло голосування без уважного розгляду та обговорення із висловленням власних думок та позицій. Інакше і бути не могло, адже питання стосувалися фінансової сфери громади, житлово-комунальної галузі, надання соціальних послуг, допомоги малозабезпеченим сім’ям, багатодітним родинам, дітям, позбавленим батьківського піклування та дітям-сиротам, а також благоустрою нашої громади.

 

Першим і надважливим стало питання внесення змін до бюджету Козятинської міської територіальної громади на 2021 рік. Рішенням регламентувалися збільшення-зменшення доходів-видатків задля вирішення окремих нагальних ситуацій, що потребують фінансування (співфінансування). Так, міський бюджет прийняв передачу коштів із бюджетів Махнівської ТГ та Глуховецької селищної ТГ (у загальній сумі понад 100 тисяч гривень) на потреби комунальної установи Козятинської міської ради «Козятинський трудовий архів».

 

Разом із тим, члени виконавчого комітету погодили отримання субвенції сумі майже 11 мільйонів гривень на співфінансування капітального ремонту дорожнього покриття та тротуару з влаштуванням велодоріжки по вулиці Куликовського у місті Козятин (нагадаємо, проект, ініційований міським головою Тетяною Єрмолаєвою та виготовлений управлінням ЖКГ міської ради ще у березні, затверджено у червні обласною конкурсною комісією з питань відбору об’єктів комунальної власності у сфері дорожнього господарства та визначено як один із 34 проектів громад Вінницької області з реконструкції і капітального ремонту для фінансування у 2021 році. Загальна вартість ремонтних робіт, згідно представленого проекту, понад 15,5 мільйонів гривень. З цієї суми лише 30% (як зафіксовано у проектній документації) – гроші міського бюджету. Це трохи більше 4,5 мільйонів гривень. 70% вартості проекту – кошти державного дорожнього фонду: майже 11 мільйонів гривень. Прочитати про це на сайті Козятинської міської ради: https://komr.gov.ua/news/proekt-kapitalnogo-remontu-vulyci-kulykovskogo-iniciyovanyy-miskym-golovoyu-tetyanoyu та https://komr.gov.ua/news/miska-rada-otrymala-plan-kapitalnogo-remontu-vulyci-kulykovskogo ).

 

Ще одну субвенцію із державного бюджету отримає міська скарбничка для фінансування облаштування широкосмугового доступу до інтернету у сльській місцевості – 285 тисяч гривень (і це 100% вартості проекту, що був поданий міською радою до Мінцифри. Серед 670 щасливчиків, що відібрала конкурсна комісія Міністерства цифрової трансформації України, виграли і три села Козятинської ТГ – Пустоха, Прушинка, Рубанка. Мережа оптоволокна загальною протяжністю 24 км пошириться на будинки культури та заклади первинної медицини у вказаних селах Козятинської громади. І усе це – без жодної копійки із міського бюджету! Про це на сайті міської ради: https://komr.gov.ua/news/sela-kozyatynskoyi-terytorialnoyi-gromady-otrymayut-bezkoshtovnyy-internet-za-koshty ).

 

Ухвалили також надходження коштів з держбюджету у сумі 264 тисячі гривень на дороговартісний проект «Розширення надання адміністративних послуг через ЦНАП – запорука прозорості влади», що подала міська рада до Міністерства цифрової трансформації України з метою отримання державної субвенції на встановлення обладнання Козятинським ЦНАПом для надання послуг, віднесених до компетенції Міністерства внутрішніх справ (тобто для стаціонарного сервісного центру, іншими словами - МРЕО). І знову – виграш, а значить, за умовами проекту, 100%-ве фінансування з держбюджету (детально прочитати про проект на сайті міської ради: https://komr.gov.ua/news/u-kozyatyni-stacionarnomu-servisnomu-centru-mvs-buty-kozyatynska-gromada-u-peremozhcyah ).

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України