Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 66

Така можливість стала реальністю завдяки ініціативі Козятинської міської голови Тетяни Єрмолаєвої взяти участь у проєкті «Інтернет-субвенція», що був оголошений на початку 2021 року Кабінетом Міністрів України.

 

На сайті Міністерства цифрової трансформації України, що, власне, і розробило та впроваджувало новітній проєкт, зауважено, що у проєкті йдеться виключно про оптичні мережі: «Оптичний інтернет на сьогодні — це безальтернативний спосіб забезпечення стійкого, надійного швидкісного інтернету. Ця технологія буде актуальна ще найближчі 10-15 років щонайменше і саме її отримають більше 3 тисяч українських сіл уже у 2021 році. У державному бюджеті України на 2021 рік закладені для реалізації поставлених задач 500 мільйонів гривень».

 

На підготовчому етапі до Мінцифри надійшло 762 заявки. Відбір за визначеними у Постанові КМУ формулами, які враховують кількість жителів сіл і кількість об’єктів соціальної інфраструктури (шкіл, дитсадків, ЦНАПів, медзакладів, бібліотек та інших соцоб’єктів), пройшли 670 громад усієї України.

І серед щасливчиків, що отримають інтернет-субвенцію із казни країни на проведення оптичного інтернету, Є ТРИ СЕЛА КОЗЯТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ – Прушинка, Рубанка та Пустоха!

Згідно заявки, яку повністю задовольнили у Мінцифри (гіперпосилання на дашборд: https://datastudio.google.com/u/0/reporting/960c1212-6681-49c2-b31b-b3dc92b32541/page/lVANC?fbclid=IwAR13uBVNmQ_yFLwxWAUZIx_6UQaX9dnKU9xUmSmdjZl_mofiOXmU7kH1O8Y), загальна сума фінансування на реалізацію проєкту «Інтернет-субвенція» у Козятинській громаді – 285 тисяч гривень – виключно із держбюджету, без копійки із міського бюджету! Мережа оптоволокна загальною протяжністю 24 км пошириться на будинки культури та заклади первинної медицини у вказаних селах Козятинської громади.

 

За умовами проєкту, громади, що пройшли відбір, отримають гроші з держбюджету, потім проведуть прозорий тендер, після чого провайдери почнуть розбудовувати мережу.

 

Крім того, для кожного з них за рахунок субвенції буде забезпечене покриття Wi-Fi-мережею. Так, кожен із відвідувачів зможе скористатися швидкісним інтернетом.

 

Важливо: соцзаклади, підключені за кошти субвенції, отримають безкоштовний швидкісний інтернет до кінця 2022 року.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України