Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 3
Результати досліджень якості води у ставках Талимонівка та Водокачки (річка Гуйва)

Шановні мешканці Козятинської громади!

Повідомляємо вам про результати досліджень якості води 💦 у ставках Талимонівка та водокачки (річка Гуйва), проведених Козятинським відділом ДУ "ВОЦКПХМОЗУ" з травня по липень 2024 року.

Як свідчать результати санітарно-хімічного дослідження поверхневої води Водокачки (річка Гуйва), ставка Талимонівка вода по санітарно - хімічним показникам відповідає Наказу МОЗ України №721 від 02.05.2022р. «Гігієнічні нормативи якості води водних об’єктів для задоволення питних, господарсько- побутових та інших потреб населення".

По мікробіологічним показникам поверхнева вода ставка Талимонівка, Водокачки (річка Гуйва) не відповідає Наказу МОЗ України №721 від 02.05.2022р. «Гігієнічні нормативи якості води водних об’єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення" по індексу ЛКП (лактозопозитивних кишкових паличок):

👉Ставок Талимонівка: перевищення норми ЛКП спостерігалося у всіх пробах, взятих 25 травня, 20 червня та 22 липня.

👉Водокачка (річка Гуйва): перевищення норми ЛКП виявлено у пробі від 18 червня.

У воді поверхневих водойм спостерігається її бактеріальне забруднення, проте збудників інфекційних захворювань не виявлено, vibrio cholerae не виявлено.

🧪При мікробіологічному досліджені грунту ставка Талимонівка бактерії групи кишкової палички не перевищували нормативних показників.

❗️Відповідно результатів мікробіологічного дослідження води поверхневих водойм ставка Талимонівка, водокачки (річка Гуйва), організація відпочинку мешканців міста в літній купальний період на даних водоймах не рекомендується.

Козятинський відділ ДУ "ВОЦКПХМОЗУ"

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України