Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 14
Догляд за зеленими насадженнями нашої громади

Шановні мешканці!

Звертаю вашу увагу на важливу тему – догляд за зеленими насадженнями нашої громади. 

На жаль, останнім часом спостерігається багато маніпуляцій з приводу зрізки дерев. Хочу чітко зазначити, що я, як міський голова, категорично проти будь-якої необґрунтованої зрізки.

Зрізка дерев допускається лише за наявності висновку спеціаліста-лісопатолога щодо аварійності дерева, який несе відповідальність за кожне прийняте рішення.

Аварійні дерева, що становлять небезпеку для життя та здоров'я людей, а також для майна, необхідно зрізати. Часто ми кронуємо аварійні дерева, для прикладу в центральному сквері, з ціллю зменшити ризики небезпеки і продовження хоча б на кілька років життя рослині. 

Натомість, здорові дерева ми не зрізаємо, а лише кронуємо, щоб зберегти їхнє життя та водночас забезпечити безпеку людей.

Хочу навести два  приклади, які свідчать про трагічні наслідки ігнорування проблеми аварійних дерев:

- 2018 рік: під час руху по вул. Довженка на автомобіль жителя міста впала велика гілка аварійного (гнилого) дерева, що призвело до пошкодження авто та тілесних ушкоджень. Суд постановив відшкодувати йому 25 450,73 грн.
- Наразі в суді розглядається справа про відшкодування майнової шкоди у сумі 225 тис. грн. жителю, на чий автомобіль впало в минулому році аварійно небезпечне дерево (вул. Героїв Майдану). 

Неодноразово падати під час буревіїв  дерева в центральному сквері, вулиці Січових Стрільців, Незалежності, Довженка. Маємо такі ж проблеми в наших сільських населених пунктах. 

Ці випадки свідчать про те, що нехтування доглядом за зеленими насадженнями може мати серйозні наслідки, як для людей, так і для майна. 

Тому я закликаю всіх мешканців міста бути відповідальними та дбайливо ставитися до зелених насаджень.

Якщо ви помітили аварійне дерево, яке, на вашу думку, становить загрозу, звертайтеся до Управління ЖКГ за номером 2-01-81 або за адресою: вул.Грушевського 23

Разом ми зможемо зберегти зелені насадження нашої громади примножимо та зробити його безпечним і комфортним для життя!

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України