Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 6
СТОП – БУЛІНГ!

СТОП – БУЛІНГ!

4 травня традиційно відзначається Міжнародний День протидії булінгу.

За словами психологів, тема цькування (булінгу) є дуже тривожною, адже це явище впливає негативно як на весь колектив, так і на кожну людину окремо, заважає і тормозить загальні процеси розвитку колективу і кожної особистості.

В рамках даної тематики фахівцями Центру надання соціальних послуг Козятинської міської ради, спільно з представниками ювенальної превенції, було відвідано учнівську молодь Козятинської гімназії № 9 та проведено два соціально-психологічних заходи по запобіганню та протидії булінгу в учнівському середовищі.

Для учнів 5 класу проведено психологічний тренінг « СТОП – БУЛІНГ!» з використанням МАК карток для зняття тривожності. Діти з цікавістю обирали власну тотемну тваринку і віднаходили в собі ментальні сили для самозахисту.

З учнями 7-9 класів обговорено питання протидії булінгу і особливо ролі спостерігачів у процесі подолання та власне недопущення його в колективі. Діти мали змогу висловити власне бачення цієї проблеми, активно долучились до діалогу, задавали питання. Представники ювенальної превенції роз’яснили що відбувається після того, як поліції стає відомо про факт булінгу і яке покарання передбачене за Законом.

На завершення зустрічі надано перелік телефонів гарячих ліній, де можна отримати допомогу спеціалістів у найважчі моменти:

ГАРЯЧІ ЛІНІЇ,

ДЕ МОЖНА ШВИДКО ОТРИМАТИ ДОПОМОГУ СПЕЦІАЛІСТІВ У НАЙВАЖЧІ МОМЕНТИ:

• Лінія Національної психологічної асоціації — 0 800 100 102. Телефонувати можна щодня з 10:00 до 20:00.

• Урядова гаряча лінія — 1545;

• з питань протидії торгівлі людьми — 1545;

• з питань протидії домашньому насиллю — 1547. Працює цілодобово.

• Лінія міжнародної гуманітарної організації “Людина в біді” — 0 800 210 160. Доступна цілодобово.

• Лінія емоційної підтримки МОМ — 0 800 211 444. Доступна щодня з 10:00 до 20:00.

• Лінія запобігання самогубствам Lifeline Ukraine — 7333. Працює цілодобово.

• Лінія кризової допомоги та підтримки Українського ветеранського фонду при Мінветеранів — 0 800 33 20 29. Телефонувати можна цілодобово.

• Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації ГО «Ла Страда-Україна» — 0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного) або 116 123 (з мобільного). Гаряча лінія доступна цілодобово.

• Національна гаряча лінія для дітей та молоді ГО «Ла Страда-Україна» — 0 800 500 225 (з мобільного або стаціонарного) або 116111 (з мобільного). Телефонувати можна цілодобово.

ЦНСП

СТОП – БУЛІНГ!
СТОП – БУЛІНГ!
СТОП – БУЛІНГ!
СТОП – БУЛІНГ!
СТОП – БУЛІНГ!
СТОП – БУЛІНГ!
СТОП – БУЛІНГ!
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України