Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 2
ОСОБИСТІСНИЙ ПРОСТІР

23 січня Центр надання соціальних послуг Козятинської міської ради спільно із психологом МК «INTERSOS» провели захід у Ліцеї №7 для учнів 3-Б класу щодо Особистий простір.

Збереження особистого простору – це важлива потреба кожної людини. Особистий простір потрібно поважати та дотримуватися.

Особистий простір відрізняється у кожної людини та залежить від низки факторів та контексту: типу стосунків з іншими людьми, статі, віку, особливостей та культурних традицій, що склалися в оточенні. Відчуття особистого простору починає формуватися ще у віці 3 – 4 років.

Як поважати особистий простір людини:

• Ніколи не торкайтеся людини, з якою ви незнайомі. Недоречними також є обійми, якщо ви бачите людину вперше у житті чи нещодавно познайомилися.

• Реагуйте на мову тіла та міміку. Коли хтось відхиляється від вас, ви, скоріше за все, знаходитесь в особистому просторі цієї людини, що спричиняє їй дискомфорт.

• Не нахиляйтеся надто близько до обличчя, аби щось сказати. Краще скажіть голосніше.

• Якщо у транспорті є вільний простір, не сідайте чи не ставайте дуже близько до інших людей.

• Ніколи не схиляйтесь через плече людини, щоб щось прочитати чи подивитися, якщо вам не дозволили цього зробити.

• Не торкайтеся людини, якщо ви з нею не знайомі, особливо, якщо ви знаходитеся ззаду, і людина не може вас бачити.

• Дотримуйтеся дистанції, коли стоїте в черзі. Якщо ви станете ближче до людини, яка перед вами, черга не рухатиметься швидше.

• Якщо ви стоїте дуже близько, озирніться навколо та подивіться, чи ви не притисли іншу людину, чи не заважають ваші речі — сумка чи рюкзак, не розглядайте нікого зблизька, а якщо вам потрібно звернутися до людини, не торкайтеся її — спочатку встановіть зоровий контакт чи скажіть щось.

ОСОБИСТІСНИЙ ПРОСТІР
ОСОБИСТІСНИЙ ПРОСТІР
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України