Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 13

Хочу внести ясність у ситуацію, яка обговорюється в соціальних мережах щодо Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Промінь».

Центр «Промінь» є державна реабілітаційна установа, підпорядковується напряму Міністерству соціальної політики України. Центр мав філіали в Козятині, Немирові та Могилів-Подільському. Ще з осені минулого року працівники центру «Промінь» були переведені на "простій" у зв'язку з відсутністю фінансування, продовженням карантинних обмежень та військовими діями. Установа закрила всі філіали по містах області у 2023 році. Свою діяльність організовує в режимі цілодобового перебування в м. Вінниця.

Неодноразово, ми разом з працівниками Центру надання соціальних послуг та Управління соціальної політики Козятинської громади проводили зустрічі з колективом реабілітаційного центру щодо питань працевлаштування та відкриття схожого відділення в нашому Центрі соцпослуг. Розглядається варіант денного перебування дітей в центрі.

В освітньому процесі всі діти залучені в програмах інклюзивного центру. Питання медичної реабілітації покладено на ЦРЛ. Працівник з фахом направлення реабілітації працевлаштований в ЦРЛ і надає послуги.

Дане питання лежить в площині розширення штатної чисельності Центру соціальних послуг, змін в переліку надання послуг, облаштуванню приміщень для особливих дітей, збільшення фінансування, підбору фахівців. Процес займає час, але це є в пріоритетах нашої громади.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України