Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 27

Козятинська територіальна громада приймає участь в розробці Програми інтеграції ВПО!

Стартувала Програма U-LEAD з другою хвилею мережі по обміну досвідом «Розробка Програм інтеграції ВПО в громаду.

В конкурсному відборі прийняли участь близько 200 громад зі всієї України. Козятинська територіальна громада в числі інших 31 громади була відібрана для участі в розробці Програми інтеграції ВПО. Загалом з Вінницької області було відібрано лише 3 громади.

Для чого нашій громаді потрібна Програма інтеграції ВПО?

Повномасштабна війна росії проти України спричинила різке збільшення кількості внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО). Ці люди залишаються на тимчасове, тривале або постійне проживання у нових для себе територіальних громадах, тому одним із головних завдань органів місцевого самоврядування є створення відповідних умов для захисту їх прав та забезпечення можливостей доступу до послуг. Таким чином, питання інтеграції ВПО в нашу територіальну громаду, набуває актуальності та потребує налагодження системної діяльності з боку органів місцевого самоврядування.

Мережа з обміну досвідом (Програма підтримки) «Розробка Програм інтеграції ВПО в громаду» – це можливість, за підтримки експертів, ознайомитися з основними підходами та методологією розробки програм інтеграції ВПО, проаналізувати складові Програми задля успішної інтеграції ВПО з урахуванням потреб кожної громади, опрацювати навички налагодження взаємодії та координації зусиль всіх заінтересованих сторін, що дозволить органам місцевого самоврядування розробити Програму інтеграції ВПО, яка підвищить ефективність реалізації повноважень щодо внутрішньо переміщених осіб.

На виході наша громада матиме – не тільки програму, а й підготовлений проєкт на її реалізацію.

27.06.2023 року відбулося знайомство з тренерами та експертами Програми «U-LEAD з Європою» та 1-ший тренінг в процесі розробки програми.

Команда фахівців, яка буде працювати над розробкою програми підтримки:

- заступник міського голови з питань виконавчих органів ради – Павло Холковський;

- начальник відділу економіки, розвитку агропромислового комплексу та інфраструктури фінансового управління Козятинської міської ради – Зоя Голубовська;

- начальник відділу по роботі з внутрішньо переміщеними особами – Олена Кондратюк.

Козятинська територіальна громада приймає участь в розробці Програми інтеграції ВПО!
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України