Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 4

Створення та розбудова належної інфраструктури на місцевому рівні є одним із важливих аспектів протидії домашньому насильству в цілому.

Як повідомила Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна, у 2021 році вісім громад Вінниччини отримали субвенцію на загальну суму 19 млн. грн. для створення цієї мережі.

Такі заклади сприяють наданню якісних, доступних та своєчасних соціальних послуг людям, які опинилася в кризі.

Це стосується і внутрішньо переміщених осіб. Служби підтримки створюють умови для безпечного тимчасового цілодобового перебування, надання психологічних, соціально-побутових, медичних, інформаційних, юридичних та інших послуг на основі оцінки їх потреб та індивідуального підходу до людини.

«Громади зможуть за ці кошти створити притулки, денні центри, консультативні служби, що надаватимуть послуги людям, які постраждали від домашнього насильства та допомагатимуть їм повернулася до повноцінного життя. Це дуже необхідна субвенція! – зазначила посадовиця - Дякую, Міністерству соціальної політики України, за ініціювання та лобіювання цього проєкту. Кожен у нашій країні повинен відчувати себе захищеним».

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України