Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 18

Звіт про проведення громадських слухань щодо обговорення

проекту рішення Козятинської міської ради «Про реорганізацію  та перейменування Загальноосвітнього навчально-виховного комплексу І-ІІІ ступенів «Школа-гімназія-дитячий садок» ім. В.Підгорбунського

Козятинської міської  ради Вінницької області»

З метою забезпечення гласності, відкритості та прозорості діяльності органу місцевого самоврядування, врахування громадської думки під час прийняття важливих рішень для територіальної громади були проведені громадські слухання щодо обговорення проекту рішення Козятинської міської ради  ради «Про реорганізацію та перейменування Загальноосвітнього навчально-виховного комплексу І-ІІІ ступенів  «Школа-гімназія-дитячий садок» ім. В. Підгорбунського Козятинської міської  ради Вінницької області». Громадські обговорення пройшли 01.06.2022 року. Відповідне інформаційне повідомлення оприлюднено на офіційних веб-сайтах Козятинської міської ради та Загальноосвітнього навчально-виховного комплексу І-ІІІ ступенів «Школа-гімназія-дитячий садок» ім. В.М.Підгорбунського Козятинської міської  ради Вінницької області.

У ході обговорення було наголошено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та Законами України (ст.19 Конституції України).

Учасникам обговорень надано обґрунтування та роз'яснено законодавчі основи відповідного рішення.

Згідно з пунктом 30 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Відповідно до частини 3 статті 66 Закону України «Про освіту» міські ради  засновують заклади освіти, а також реорганізовують, перепрофільовують (змінюють тип) та ліквідовують їх з урахуванням спеціальних законів.

Згідно зі ст. 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

         В обговоренні взяли участь представники управління освіти та спорту, секретар ради,  адміністрація та працівники закладу освіти, батьківська громадськість і жителі мікрорайону.

Під час слухань було враховано рішення загальних зборів колективу №5 від 18.05.2022 року  щодо зміни найменування Загальноосвітнього навчально-виховного комплексу І-ІІІ ступенів  «Школа-гімназія-дитячий садок» ім. В. Підгорбунського Козятинської міської  ради Вінницької області на комунальний заклад «Ліцей №7 Козятинської міської ради Вінницької області».

За результатами громадських слухань пропонується:

Винести проект рішення  «Про реорганізацію та перейменування Загальноосвітнього навчально-виховного комплексу І-ІІІ ступенів  «Школа-гімназія-дитячий садок» ім. В. Підгорбунського Козятинської міської  ради Вінницької області» на комунальний заклад «Ліцей №7 Козятинської міської ради Вінницької області» та його перепрофілювання (зміну типу закладу освіти на "ліцей") на розгляд сесії Козятинської міської ради.

 

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України