Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 15

?У переддень Міжнародного дня руху Опору, в пам'ять про усіх, хто протистояв фашизму на окупованих територіях у часи Другої світової війни відвідали найвідомішу козятинчанку Олександру Олексіївну Грушко. 

Все життя Олександра Олексіївна боролась - спочатку у Дніпрі, де була у складі місцевого підпільного угрупування проти фашистів. Потім у в'язниці, де не здалась та не виказала своїх спільників. Далі у концтаборі Майданек (біля міста Люблін), і з жовтня 1942 року, коли потрапила в Аушвіц. Не зважаючи ні на що, вона не втратила своєї жаги до свободи, незламного духу і боролась понад два роки за збереження свого життя. Одна із 8000 полонених, яким вдалось врятуватись та дочекатись визволення. 

У липні Олександрі Олексіївні виповниться 99 років і вона навіть у страшному сні не могла собі уявити, що переживатиме страшні події війни знову. 

Ті, хто голосніше усіх кричав "Ніколи знову" - напали на її рідну землю і змушують згадати усе, що вона так хотіла забути. Але вона не втрачає віри у світле майбутнє України, не зважаючи ні на що! Разом до Перемоги! ??

Міський голова Тетяна Єрмолаєва відвідала найвідомішу козятинчанку Грушко Олександру
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України