Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 12

?Козятинський міський центр первинної медико-санітарної інформує: впродовж 3 тижнів - з 1 лютого 2022 року відбудеться невідкладний тур вакцинації з використанням вакцини ІПВ (інактивована поліомієлітна вакцина розроблена в 1955 році, складається з інактивованих (вбитих) штамів поліовірусу всіх типів поліовірусу)

?Поліомієліт — високозаразне вірусне захворювання, що вражає нервову систему людини і може призвести до незворотних рухових розладів та паралічу.

❗️Поліомієлітний параліч може вразити ноги, руки, плечі, груди, живіт, обличчя. При одужанні після поліомієліту функція вражених хворобою нервів і м’язів не відновлюється. Хворобу викликають поліовіруси, що потрапляють до організму зазвичай через немиті руки та іноді через брудну воду. В абсолютній більшості випадків носіїв поліомієліту, які поширюють його, неможливо виявити вчасно через відсутність взагалі будь-яких ознак хвороби, тому що симптоми поліомієліту схожі на симптоми ГРВІ чи розладу шлунку.

?Першими симптомами є лихоманка, втома, головний біль, блювота, слабкість м'язів шиї і біль у кінцівках. Ліків проти поліо не існує!!! Єдиним і безальтернативним захистом є вакцинація. Дитина має отримати 6 доз вакцини від поліомієліту: у 2, 4, 6, 18 місяців та у 6 та 14 років. Щоб забезпечити колективний імунітет, мають бути вакциновані щонайменше 95% дітей.

➡️Захворіти може кожна невакцинована людина — як дитина, так і дорослий. Але найбільш вразливі діти у віці до п'яти років.

?На початку жовтня в Україні зафіксували та підтвердили випадок паралічу, який був виявлений у 1,5 річної дитини з Рівненської області. Хвороба викликана дериватом вакцинного штаму поліовірусів 2 типу (Sabin 2). Батьки свідомо відмовились від щеплень, передбачених медичними стандартами, через релігійні переконання. Згодом хворобу виявили у 12-річної дівчинки на Закарпатті. Дітей паралізувало. Загалом, після проведення досліджень, вірус виявили у 20 дітей на Рівненщині й Закарпатті.

❗️❗️❗️Всі діти віком від 6 місяців до 6 років, які не отримали потрібні щеплення від поліомієліту вчасно або отримали їх із порушенням Національного календаря профілактичних щеплень, будуть вакциновані інактивованою поліовакциною (ІПВ). Впродовж 3 тижнів - з 1 лютого 2022 року відбудеться невідкладний тур вакцинації з використанням вакцини ІПВ (інактивована поліомієлітна вакцина розроблена в 1955 році, складається з інактивованих (вбитих) штамів поліовірусу всіх типів поліовірусу)

✅В Україні вакцинація проти поліомієліту входить у перелік обов’язкових гарантованих державою щеплень, які можна зробити дітям віком до 6 років безкоштовно у кабінеті щеплень Козятинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Козятинської міської ради (м. Козятин, вул. Незалежності, 75).

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України