Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 40

Субсидії, починаючи з травня 2021 року, надаються винятково у готівковій формі, а зекономлені кошти можна використовувати на власні потреби.

Перехід виключно на монетизовану форму робить систему житлових субсидій більш ефективною й стимулює громадян до раціонального використання енергоресурсів.

Якщо раніше в нас було багато міфів про те, що потрібно випалювати газ, електрику, використовувати воду, бо не дадуть субсидію, то сьогодні субсидія надається виключно на уніфіковані соціальні норми. І отримувач субсидії, який економить і споживає менший обсяг житлово-комунальних послуг, ніж визначено соціальними нормативами, решту залишає собі.

На сьогодні субсидією користується 3624 домогосподарств нашої громади. Перепризначення субсидій здійснюється в кінці кожного місяця і виплачується в наступному місяці після призначення-перепризначення по мірі надходження коштів з державного бюджету.

Субсидія в монетизованому вигляді перераховується людині в місяці, за який потрібно сплатити житлово-комунальні послуги для подальшої виплати зазначених коштів одержувачам субсидії: комусь через Укрпошту, комусь через банк. А сплатити за послуги потрібно до 20-го числа.

Також нагадуємо, що нарахування субсидій для домогосподарств у регіонах з «червоним» рівнем карантинних обмежень здійснюється на збільшені соціальні нормативи на 50%. Після виходу області з «червоної» зони ці нормативи будуть зменшені.

Станом на 13.12.2021р. субсидії профінансовані в повному обсязі на суму 6 389 910.33грн.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України