Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 2

21 листопада в Україні відзначають День десантно-штурмових військ ЗСУ. Свято встановлено «…враховуючи хоробрість та героїзм воїнів-десантників, виявлені у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України» згідно з Указом Президента від 21 листопада 2017 року.

Встановлення Дня десантно-штурмових військ саме 21 листопада стало гідним вшануванням національно-історичних та релігійних традицій українського народу. Адже в Україні сьогодні відзначають Собор Архистратига Михаїла, а цей святий є небесним покровителем українських десантників.

Це окремий род військ, призначений для дій у тилу противника, дій у ході спеціальних, антитерористичних та миротворчих операцій і виконання завдань, які неможливо ефективно вирішити іншими силами та засобами.

Воїни-десантники завжди і за будь-яких обставин залишаються вірними українському народу та присязі. Військовий девіз та життєвий принцип «Завжди перші!» чітко характеризує їхню міць, готовність прийти туди, де найскладніше і де впораються лише вони.

Українські десантники неодноразово доводили свій героїзм в зоні проведення АТО: оборона Луганського та Донецького аеропорту, найдовший рейд в історії сучасного світу та багато інших подвигів славетної «крилатої піхоти», у рядах якої відзначилися і козятинці, вже увійшли у новітню історію.

Я віддаю належне честі та мужності цих сміливих і відважних військових!

 

Дорогі земляки-воїни та ветерани десантники! Щиро вітаю вас зі святом десантно-штурмових військ ЗСУ!

Ви беззаперечно і професійно наближаєте перемогу України!

Нехай сила духу та воля ніколи вас не полишають! Міцного вам здоров’я, бойової вдачі та миру у ваших родинах!

 

З повагою та найкращими побажаннями - Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України