Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 17

4 ноутбуки Lenovo 15G3ACL, 4 мультифункціональних пристрої принтер-сканер-ксерокс з лазерною технологією друку Canon I-SENSYS MF3010, спеціальна операційна безтіньова лампа – виграш Козятинської ЦРЛ у конкурсі, що був проведений агентством США з міжнародного розвитку USAІD у рамках проекту «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Співпраця Козятинської міської ради із американським агентством розпочалася ще у квітні 2021 року, коли міжнародні фахівці у галузі охорони здоров’я запропонували свою технічну, експертну, методичну допомогу та юридичний супровід у процесі оптимізації госпітальної мережі Козятинської територіальної громади. Нагадаємо, результатом покрокового і кропіткого процесу упорядкування медичного простору громади стало об’єднання лікувальних закладів Козятина (Козятинської центральної районної лікарні, Козятинської міської лікарні та Козятинського стоматологічного центру) у один. Остаточну крапку у цьому непростому процесі поставили на 14 позачерговій сесії (3 серпня 2021 року) депутати міської ради, прийнявши рішення №476-VIII «Про затвердження статуту (у новій редакції) комунального підприємства «Центральна районна лікарня» Козятинської міської ради».

Як стверджують міжнародні експерти проекту від USAІD, створення об’єднання лікарень, насамперед тих, що функціонують на одній території, є сучасним підходом. Міжнародний досвід свідчить про ефективність таких рішень задля підвищення якості та безпеки медичних послуг.

Слід зауважити, що упродовж 2021 року проект USAІD надавав підтримку територіальним громадам 22 областей у процесі оптимізації госпітальної мережі, що відбувалася внаслідок реформи децентралізації. Об’єднання лікарень у один медичний простір у Козятинській громаді відбулося чи не першим в Україні. Саме тому Козятинській міській раді було запропоновано взяти участь у грантовому конкурсі на отримання негрошових грантів «Поліпшення спроможності закладів охорони здоров’я, що об’єднуються». Виграшем у конкурсі був оголошений грант у негрошовій формі на підтримку оптимізації закладів охорони здоров’я: обладнання на суму до 550 тисяч гривень (20 тисяч доларів США). Переможців грантового конкурсу серед усіх надісланих заявок відібрали лише 5. І один із них – для Козятинської центральної районної лікарні!

Нещодавно до медичного закладу вже надійшли 4 ноутбуки Lenovo 15G3ACL та 4 мультифункціональних пристрої принтер-сканер-ксерокс з лазерною технологією друку Canon I-SENSYS MF3010, очікується ще спеціальна операційна безтіньова лампа.

- Грант від проекту американського агентства USAІD є маркером правильно обраного нами напрямку руху, вірного шліху розвитку медичного простору Козятинської громади, - прокоментувала міський голова Тетяна Єрмолаєва. – Підтримка міжнародного проекту, супровід фахівців світового рівня та всебічна допомога – гарантія результативності започаткованого процесу упорядкування мережі лікарень.

 

 

Козятинська ЦРЛ отримала грант від проекту американського агентства USAІD
Козятинська ЦРЛ отримала грант від проекту американського агентства USAІD
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України