Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 28

Безпека та захист дітей – найголовніша цінність сучасного життя. На вимогу умов сьогодення, що принесла із собою децентралізація, – віддаленість навчальних закладів від проживання учнів, а також бажання старшокласників продовжити здобувати повну середню освіту у школах Козятина – міська рада організувала регулярний безоплатний підвіз до місць навчання і додому учнів, дітей дошкільного віку та педагогічних працівників.

- Організація регулярного безкоштовного підвозу до місць навчання і додому дітей шкільного віку є складовою частиною виконання чинного законодавства щодо забезпечення конституційних прав громадян на якісну освіту, - наголосила начальник управління освіти та спорту міської ради Інна Мадей.

Посадовиця зауважила, що забезпечення регулярного безкоштовного перевезення до місць навчання і додому здобувачів освіти та педагогічних працівників затверджено у програмі «Шкільний автобус», яку ухвалили депутати на 12 сесії міської ради 8 скликання (24 червня 2021 року). Згідно цієї програми та за результатами оптимізації навчальних закладів громади, станом на 1 жовтня п’ятьма видами транспорту організовано стовідсотковий безперебійний підвіз для 347 учнів та 35 педагогічних працівників, які проживають за межею пішохідної доступності. Для підвозу задіяно 5 шкільних автобусів. Однак, на жаль, на сьогодні значна кількість вищезазначених транспортних засобів вичерпали свій ресурс внаслідок фізичного зносу і підлягають заміні.

Так, до комунального закладу «Спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 1 ім. Т.Г. Шевченка Козятинської міської ради організовано підвезення 3 учнів Сестринівської гімназії та села Іванковець, поповнили ряди вихованців КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №2 Козятинської міської ради» діти з сіл Махаринці та Іванківці. До опорного комунального закладу «Ліцей Козятинської міської ради» підвозяться 9 здобувачів освіти з сіл Сокілець, Махаринці та смт Залізничного. Найбільша кількість вихованців, 190 учнів, підвозиться до ЗНВК І-ІІІ ст. «Школа-гімназія-дитячий садок» ім. Підгорбунського з сіл Сокілець, Титусівка, Сигнал, Пиковець, Пустоха, Кордишівка, Рубанка. Кордишівська та Флоріанівська гімназії надають освітні послуги, відповідно, маленьким жителям Пустохи та Рубанки.

У цьому числі – і випускники сільських гімназій (навчальних закладів із 9-класною середньою освітою), що вирішили отримати повну середню освіту у старших класах міських шкіл. Так, до школи №1 довозяться 2 учнів, до школи №2 – 1 старшокласник, до гімназії ім. Підгорбунського – 14 та до міського ліцею – 7 школярів.

Слід заважити, що для учнів 9-11 класів, які підвозяться із сіл громади на навчання до шкіл міста, організоване безоплатне харчування (100% вартості оплачується із міського бюджету). Таке рішення одноголосно ухвалили члени виконавчого комітету міської ради на нещодавньому засіданні.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України