Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 31

Сьогодні з нагоди Дня партизанської слави до Козятина завітали гості з сусідніх громад – Ружинської селищної та Погребищенської міської. Причина візиту – вшанування пам’яті загиблих героїв-підпільників та партизан-військовополонених, що під час окупації Козятинщини були розстріляні у Талимонівському яру фашистами.

Сумну і водночас урочисту пам’ятну місію гості поєднали, втім, із результативним і наповнюючим спілкуванням. Із очільницею Козятинської міської територіальної громади Тетяною Єрмолаєвою голова Ружинської селищної ради Людмила Біляк та радник Погребищенського міського голови Анатолій Білик обговорили позитиви та складнощі побудови життєдіяльності новостворених ТГ, можливості розвитку та потенційні ризики реалізації стратегічних напрямків. До слова, Ружинська громада ще тільки напрацьовує власну Стратегію-2030, тому ружинчан цікавили актуальні питання та шляхи їхнього вирішення, що прописані у Козятинському стратегічному документі. Надзвичайно захопливим та багато у чому прикладом для наших сусідів стали проекти, що наразі реалізовуються у Козятинській громаді: капітальний ремонт доріг коштом обласного бюджету, забезпечення лікувальних та навчальних закладів додатковим устаткуванням, ґрунтовна співпраця із інвестиційним міжнародним фондом НЕФКО тощо. Гості відвідали Козятинський центр надання адміністративних послуг, відтак були захоплені чіткістю роботи «прозорого офісу», злагодженістю та відточеною майстерністю співпраці адміністраторів із усіма структурними підрозділами Козятинської міської ради. Разом із тим, не оминули гості у розмові і непростих питань сьогодення, що наразі об’єднують своїми «гострими кутами» усі громади – функціонування реформованих закладів освіти та медицини, початок нового опалювального сезону і робота котелень. Захопив гостей козятинський приклад плідної співпраці із міською ветеранською організацією та громадськими спілками на теренах Козятинщини.

Висновок зустрічі, що відбулася у позитивному ключі на хвилі щирої спільної зацікавленості, проговорили усі присутні: для спокійного і наповненого життя добре мати гарних сусідів, що будь-коли можуть і порадою допомогти, і підставити плече підтримки.

Вмотивовані результативною зустріччю делегації Ружинської селищної та Погребищенської міської рад покидали гостинну козятинську землю, заручившись запевненнями повсякчасної співпраці.

Козятинська міська рада зустрічала гостей-сусідів
Козятинська міська рада зустрічала гостей-сусідів
Козятинська міська рада зустрічала гостей-сусідів
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України