Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 33

26 серпня 2021 року в залі засідань управління освіти та спорту відбулося засідання педагогічної спільноти вихователів-методистів закладів дошкільної освіти з теми «Створення та забезпечення здорового, безпечного, комфортного середовища для всіх учасників освітнього процесу, підвищення якості освітньої діяльності закладу - пріоритетні завдання для всіх закладів дошкільної освіти».

Надія Рачова, консультант Козятинського Центру професійного розвитку педагогічних працівників, зазначила, що тільки досконале вивчення та оцінка якості освітньої діяльності дозволить побачити переваги й недоліки в організації освітнього процесу, підкаже можливі шляхи підвищення якості освітньої діяльності в ЗДО.

Вивчення та впровадження в практику роботи ЗДО Базового компонента дошкільної освіти сприятиме поліпшенню якості освіти.

Консультант наголосила, що необхідними умовами формування інклюзивного середовища в ЗДО є: подолання соціальних бар’єрів, створення універсального дизайну та розумних пристосувань у закладах освіти, впровадження педагогіки партнерства, створення безбар’єрного фізичного простору.

На засіданні вихователі-методисти обговорили питання підтримки дітей з ООП в умовах ЗДО, адже ефективність цього процесу залежить від компетентностей педагогів закладу.

Особливу увагу Н. Рачова звернула на питання щодо попередження насильства та жорстокого поводження з дітьми в сучасному суспільстві, створення в закладі освіти безпечного освітнього середовища, вільного від насильства та булінгу (цькування).

Учасники засідання ознайомилися з освітніми програмами розвитку дітей та навчально-методичними посібниками, затвердженими в установленому порядку МОН.

Надія Рачова зауважила, що заклад дошкільної освіти може обрати програму для організації освітнього процесу з переліку комплексних, парціальних освітніх програм та самостійно розробити власну програму.

У центрі уваги наради освітян – заклади дошкільної освіти
У центрі уваги наради освітян – заклади дошкільної освіти
У центрі уваги наради освітян – заклади дошкільної освіти
У центрі уваги наради освітян – заклади дошкільної освіти
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України