Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 38

20 квітня 1975 року в селі Махнівка народився Валерій Леонідович Вітковський. Згодом переїхав до міста Бердичева Житомирської області. У 1990 році закінчив середню школу №17. Навчався в Бердичівському професійно-технічному училищі №33. Працював у смт. Бродецьке Козятинського району. З 1993 по 1995 роки служив в Армії. Одружився, виховував малолітню доньку.

У 2015 році був призваний до війська. На другому місяці служби потрапив до 93-ї окремої механізованої бригади, мінометником.

12 серпня 2015 р. загинув під Донецьком поблизу селища Опитне (Ясинуватський район) в результаті обстрілу російськими збройними формуваннями з РСЗВ «Град». Похований у селищі Бродецьке на Козятинщині, поряд із могилою батька.

У місті Бердичеві, вулицю Іллічівську, на якій проживав військовослужбовець з родиною, перейменовано на його честь.

Указом Президента України № 722/2015 від 25 грудня 2015 року, "за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, високий професіоналізм, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Рішенням сесії Козятинської міської ради від 25 березня 2016 року нагороджений Почесною відзнакою - нагрудним знаком «За героїзм та патріотизм» (посмертно).

У березні 2018 року рішенням Козятинської районної ради нагороджений нагрудним знаком «За заслуги перед Козятинщиною» (посмертно).

Світла пам’ять Герою-захиснику!

Сьогодні – день пам’яті Валерія Вітковського, який загинув шість років тому на Донеччині
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України