Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 41

Козятинська громада отримала державну субвенцію в рамках фонду боротьби з наслідками COVID-19 в закладах освіти за умовами реалізації програми «Ноутбук кожному вчителю».

Управління освіти та спорту за ініціативи та сприяння міського голови Тетяни Єрмолаєвої буквально місяць тому підготувало заявку та пакет документів на участь у означеній урядовій програмі. Суть програми, як пояснив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, забезпечення закладів освіти технічною можливістю для проведення уроків онлайн. Адже під час пандемії стало зрозуміло, що не усі школи України готові до таких умов навчальної роботи.

Нещодавно стало відомо, що заявка Козятинської міської ради серед інших переможців отримала схвалення комісії Міністерства цифрової трансформації. Тепер ще до кінця року заклади освіти Козятинської громади отримають 72 ноутбуки.

- Ноутбуки будуть закріплені за новими кабінетами закладів освіти та використовуватимуться виключно для організації освітнього процесу в закладі освіти, - зауважила т.в.о. начальника управління освіти та спорту міської ради Інна Мадей. - У разі поновлення локдауну в країні та встановлення заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами, за наказом керівника школи ноутбуки на період дії такої заборони можуть надаватись в користування педагогічним працівникам із метою належної організаційного освітнього процесу.

 

Загальна вартість усіх портативних комп’ютерів, що надійдуть до шкіл Козятинської ТГ, - 1 442 880 гривень (сума розраховувалася, виходячи із вартості одного ноутбука 20 тисяч гривень). І співфінансування міського бюджету у цій сумі – 10%, тобто 144 288 гривень, залишок – сума державної субвенції.

Виділення саме цих коштів як субвенцію обласному бюджету на співфінансування видатків на закупівлю ноутбуків на сьогоднішньому засіданні позачергової сесії погодили депутати міської ради.

 

Для довідки.

До кінця року Мінцифри планує забезпечити понад 60 тисяч вчителів ноутбуками в межах субвенції: з держбюджету виділили 980 млн гривень на закупівлю техніки.

У наказі чітко прописані рекомендації від МОН та Мінцифри щодо технічних характеристик та відповідної ціни у 20 тис. гривень. Це гарантія того, що придбають комп'ютери гарної якості. Тендери на закупівлю триватимуть до кінця серпня.

Для боротьби з корупцією та прозорості закупівель команда Мінцифри створила дашборд, на якому можна буде відстежувати, скільки ноутбуків та за якою ціною планує придбати кожна область: https://thedigital.gov.ua/projects/notebook_coverage . Також там можна буде знайти усі посилання на тендери закупівлі.

Кожен зможе контролювати, як використовують надану можливість та за яку ціну придбають техніку.

Надалі на дашборді з’являтиметься інформація про кількість шкіл, в які будуть надходити ноутбуки та скільки усього їх закуплять.

Козятинська громада отримала майже півтора мільйона гривень державної субвенції на реалізацію програми «Ноутбук кожному вчителю»
Козятинська громада отримала майже півтора мільйона гривень державної субвенції на реалізацію програми «Ноутбук кожному вчителю»
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України