Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 65

За останні роки в Україні було зроблено низку важливих кроків щодо розвитку процесу підтримки постраждалих від домашнього насильства. Насильство – це проблема, яка не залежить від економічного становища родини, рівня освіти та статусу - це явище властиве всім соціальним групам. Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» запроваджує комплексний підхід щодо запобігання та протидії домашньому насильству та передбачає дієвий механізм надання допомоги та захисту особам, які постраждали від домашнього насильства, в тому числі створення спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб.

Постанова КМУ № 398 від 21.04.2021р. передбачає створення мережі таких закладів за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

 

Козятинська міська рада зацікавилась можливістю отримання субвенції з державного бюджету на створення спеціалізованої служби підтримки постраждалих осіб від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, зокрема, притулку і мобільної бригади соціально-психологічної допомоги.

В стислі терміни управлінням сімейної, дитячої та молодіжної політики проведена якісна робота та сформовано пакет документів на отримання субвенції з державного бюджету, який був поданий на Міністерство соціальної політики. Пакет документів включає проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт приміщення, обґрунтування, план капітального ремонту, експертиза проекту будівництва, зведений кошторисний розрахунок вартості об’єкта будівництва та інші правовстановлюючі документи, що аргументують важливість та потребу відкриття такого соціального закладу у Козятинській громаді.

 

Рішенням 11 сесії 8 скликання 28.05.2021 р. №323-VІII було прийняте рішення «Про створення Притулку підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі».

Рішенням виконавчого комітету Козятинської міської ради від 04.06.2021р. №178 ухвалено створення мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства за/або насильства за ознакою статі при Притулку підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства за/або насильства за ознакою статі.

 

За результатами відбору заявок, серед багатьох претендентів, Козятинська територіальна громада була обрана одним із переможців та отримала фінансування з державного бюджету!

Виділено державної субвенції 4,5 мільйонів гривень.

Субвенція спрямується на капітальний ремонт приміщення Притулку та придбання автомобіля.

 

Згідно розрахунку та враховуючи статистику громади, Притулок розрахований на 5 сімейних місць (1 жінка та двоє дітей), що дає можливість одночасного перебування 15 осіб.

В приміщенні буде розташовано кімнати для перебування клієнток з дітьми, кухня, кімната особистої гігієни, кабінет психолога, кімната для проведення групових заходів.

Термін перебування осіб в Притулку до 90 днів.

 

Тож, завдяки ініціативи міської ради Притулку і мобільній бригаді соціально-психологічної допомоги постраждалих осіб від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі у Козятині бути!

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України