Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 38

Нещодавно відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради. На порушників порядку та благоустрою міста було складено протоколи, що і стали предметом розгляду адмінкомісії.

 

Головною героїнею однієї справи є мешканка Козятина, що самовільно, без дозвільних документів та будь-яких законних прав розмітила на узбіччі вулиці, що прилягає до приватного сектора, міста аж 14 металевих контейнерів. Контейнери не тільки загромаджували громадське місце, але й створювали аварійну ситуацію на дорозі, позаяк обмежували видимість водіям автотранспортних засобів. Про це громадянка була неодноразово попереджена в усній формі працівниками управління житлово-комунального господарства міської ради, що слідкують за дотриманням правил благоустрою. Ба більше: двічі на жінку складався припис управління ЖКГ (один – ще 3 серпня 2020 року, другий – 15 січня 2021 року) із проханням негайно усунути порушення правопорядку. Реакції не сталося – контейнери стояли на місці. Їх знову виявила комісія управління ЖКГ під час чергового рейду у червні. Вкотре просити та видавати припис не стали – склали протокол про адміністративне правопорушення.

Своїми діями громадянка порушила п.4.25.9 «Правил благоустрою та утримання територій Козятина» від 10.02.2012 року та ст.152 «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно КУпАП, порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 340 до 1360 гривень.

Члени адмінкомісії при виконкомі міської ради одноголосно ухвалили стягнути із порушниці 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 850 гривень, що потраплять у бюджет міста.

 

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, а значить, порушення тієї ж статті 152 КУпАП, вже іншою козятинчанкою стало предметом розгляду і другої справи.

Громадянка, що прописана у Козятині, здійснювала торгівлю з лотка у невстановленому місці, не маючи на те дозвільних документів у … середмісті Одеси. Одеська міська рада надіслала до Козятинської міської ради складений на жінку протокол про адмінпорушення, зауваживши, що «Одеса є туристичним містом, у зв’язку із чим, потурання відносно осіб, які допускають на території міста порушення у сфері благоустрою, може негативно вплинути на імідж міста та сприятиме зниженню привабливості для туристів».

Взявши до уваги усі обставини справи та деталі порушення, члени адмінкомісії при виконкомі Козятинської міської ради постановили стягнути з громадянки 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 500 гривень на користь бюджету Козятинської громади.

 

Висновком чергового засідання адмінкомісії може стати лише одне: кожен мешканець міста повинен чітко усвідомити та зрозуміти важливість підтримання порядку та благоустрою міста, адже така поведінка не тільки дозволить зберегти охайність Козятина, але й вбереже власний гаманець від зайвих витрат на штрафи.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України