Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 39

Таку новину повідомило вчора Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (посилання на офіційний сайт: https://www.minre.gov.ua/news/ponad-200-vpo-otrymayut-zhytlo-za-programo...)

 

Комісія з розгляду переліків об’єктів та заходів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок міжнародного збройного конфлікту на сході України, схвалила 27 пропозицій органів місцевого самоврядування щодо придбання житла для внутрішньо переміщених осіб.

Загалом Комісією розглянуто 36 пропозицій у 14 областях України, з яких схвалено 27 на загальну суму субвенції 16,6 млн грн, відхилено 7 пропозицій, прийнято з доопрацюванням 1 та відтерміновано розгляд 1 пропозиції. Відповідне рішення надасть можливість придбати 66 житлових об'єктів.

Зазначена програма фінансується за форматом 70/30: 70% вартості сплачується з державного бюджету, ще 30% - з місцевих бюджетів. При цьому від внутрішньо переміщених осіб не вимагається жодних внесків.

 

Отже, житло орієнтовно зможуть отримати 216 ВПО у 27 населених пунктах з 13 областей. Зауважимо, з Вінницької області прийнято до розгляду лише пропозицію Козятинської міської ради.

 

Наступні кроки для нашої громад: затвердження місцевою владою обсягів співфінансування та сум субвенції, передача даних до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, винесення проєкту розподілу субвенції між місцевими бюджетами на розгляд Кабінету Міністрів України.

 

Нагадаємо, на 2021 рік на реалізацію програми передбачено 125 млн гривень з державного бюджету. Це у 6 разів більше, ніж торік.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України