Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 97

Сьогодні, 5 квітня, у Козятині відбувся черговий етап весняної призовної кампанії 2021 року – засідання призовної районної комісії під керівництвом голови комісії-заступника голови Хмільницької райдержадміністрації Сергія Чабана.

Важливо, що призовник проходитиме службу поза межами ООС.

Щодо дотримання протиепідеміологічних вимог, то на обласний збірний пункт, що в Козятині, всі призовники обов’язково прибувають з лабораторно підтвердженим тестом на коронавірус. Здають його за добу або дві. А після прибуття у військову частину призовники проходять двотижневу обсервацію і лише потім приступають до виконання своїх обов’язків.

За офіційно працевлаштованими призовниками зберігається робоче місце з виплатою середньомісячної заробітної плати на весь період проходження військової служби.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України (від 12 серпня 2015 року № 587 «Про затвердження Порядку виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу») призовникам буде виплачено матеріальну допомогу у розмірі двох мінімальних заробітних плат — а це становить 2900 гривень. Відповідне фінансування вже виділено бюджетом Міністерства оборони України.

Термін строкової служби становить півтора року для тих, хто не має повної вищої освіти, та один рік для тих, хто її має.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України