Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 75

Правила благоустрою – надзвичайно важливий і фактично незамінний нормативно-правовий акт, яким установлюються вимоги щодо благоустрою території населеного пункту. Зрозуміло, що ці правила є обов’язковими до виконання усіма мешканцями громади, позаяк визначають рівень і якість розвитку чи, навпаки, занепаду населених пунктів.

 

Козятинська територіальна громади наразі – спільнота 15 населених пунктів – міста Козятин та 14 сіл. Змінився адміністративний устрій – виникла необхідність змінювати і Правила благоустрою.

 

Задля якісних змін у нових Правилах благоустрою із врахуванням усіх особливостей нової територіальної громади, проблем та слабких сторін у галузі житлово-комунального господарства зібралися на спільну нараду під головуванням заступника міського голови – начальника управління ЖКГ Андрія Корнійчука начальники юридичного відділу, відділу містобудування та архітектури, відділу архітектурно-будівельного контролю, відділу культури міської ради, депутати міської ради 8 скликання та старости старостинських округів Козятинської міської територіальної громади.

Робота над Правилами тривала більше 2-х годин. У запропонований варіант Правил благоустрою були внесені доповнення щодо встановлення урн біля об'єктів господарювання, правила вигулу домашніх тварин, захист населення від шуму, порядок оформлення дозволів на складування будівельних матеріалів та тимчасове порушення об'єктів благоустрою; визначення меж територій, які будуть закріплені за підприємствами, організаціями, торговельними об'єктами для їх утримання, прибирання і ще багато інших важливих питань.

 

Незабаром нові Правила благоустрою Козятинської міської територіальної громади будуть оприлюднені на сайті міської ради для громадського обговорення та відбудуться громадські слухання.

 

Довідка.

Благоустрій населених пунктів — це комплекс робіт з інженерного захисту, розчищення, осушення та озеленення території, а також соціально-економічних, організаційно-правових та екологічних заходів з покращення мікроклімату, санітарного очищення, зниження рівня шуму та інше, що здійснюються на території населеного пункту з метою її раціонального використання, належного утримання та охорони, створення умов щодо захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля.

 

Нагадуємо, правила благоустрою Козятинської територіальної громади обов'язкові для виконання на території громади всіма органами державної влади та місцевого самоврядування, їх посадовими особами, розміщеними на цій території підприємствами, установами, організаціями, органами самоорганізації населення, а також громадянами України, іноземцями та особами без громадянства , які перебувають на території Козятинської міської територіальної громади і за порушення яких передбачена відповідальність, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Нові Правила благоустрою Козятинської громади – у центрі обговорення
Нові Правила благоустрою Козятинської громади – у центрі обговорення
Нові Правила благоустрою Козятинської громади – у центрі обговорення
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України