Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

№ 119 Про підсумки опалювального сезону 2010-2011 років та про план підготовки опалювального сезону 2011-2012 років

Рік: 
2011

КОЗЯТИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

01.04.2011р. № 119-VІ 5 сесії 6 скликання

Про підсумки опалювального сезону 2010-2011 років та про план підготовки опалювального сезону 2011-2012 років

Заслухавши та обговоривши доповіді директора комунального підприємства „Будтеплосервіс” Іщенко О.А. „Про результати господарської діяльності КП „Будтеплосервіс” за 2010 рік”, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Лівшиця І.Й. „Про підсумки опалювального сезону 2010-2011 років та про план підготовки до опалювального сезону на 2011-2012 років”, міська рада відмічає, що впродовж минулого року в місті здійснювались заходи щодо поліпшення діяльності житлово-комунального господарства та забезпечення його безперебійної роботи в осінньо-зимовий період. Позитивним моментом опалювального сезону була відсутність аварійних відключень у магістральних теплових мережах і значних збоїв у подачі тепла. Соціальні об’єкти та житлові будинки в цілому безперебійно забезпечувались теплом, освітленням, газом та водою. У зимовий період у місті практично була вирішена проблема транспортних перевезень, значна увага приділялась стану міських доріг.
Разом з тим, незважаючи на проведену підготовку, опалення в місті проводилось у складних умовах. Увесь опалювальний сезон проходив під тиском енергопостачальних організацій щодо повного відключення та обмеження постачання котельних енергоносіями.
Така ситуація виникла у зв’язку із недостатньою роботою, яка проводилась у місті щодо активізації розрахунків споживачів з комунальним підприємством „Будтеплосервіс”, невідповідністю діючих тарифів на послуги з теплопостачання для населення їх реальній вартості та відсутності коштів на придбання природного газу для забезпечення початку та проходження опалювального сезону, видача дозволів на відключення від централізованих мереж теплопостачання окремих квартир в багатоповерхових будинках. Масовою тенденцією до стихійного переходу на автономні та індивідуальні системи опалення без дієвого контролю з боку виконавчих органів міської ради минулого скликання.
Значна заборгованість споживачів та відсутність обігових коштів не дозволяє комунальному підприємству „Будтеплосервіс” відновлювати виробничі фонди, внаслідок чого зростає їх зношеність. Великою залишається заборгованість по енергоносіях і заробітній платі. В цих умовах не можливо стабілізувати фінансово-економічний стан підприємства „Будтеплосервіс”, яке перебуває у глибокій фінансовій кризі та забезпечити функціонування централізованого опалення на новий опалювальний сезон.
З метою своєчасної підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років, надійного забезпечення об’єктів соціально-культурного призначення тепловою енергією, електроенергією, водою та водовідведенням, газопостачанням та керуючись ст. 30 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” від 21.05.1997 року № 280/97-ВР, ст.ст. 7,16 Закону України „Про житлово-комунальні послуги” від 24.06.2004 року № 1875-1V, ст.13 Закону України „Про теплопостачання” від 02.06.2005 року № 2633-1V, постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 № 630 „Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення , постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення”, наказом Міністерства будівництва і архітектури та житлово-комунального господарства України „Про затвердження Порядку відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання” від 22.11.2005 року № 4, міська рада

В И Р І Ш И Л А:

1. Припинити централізоване теплопостачання в місті Козятині з 01.10.2011 року в зв’язку із фінансовою і технічною неможливістю її подальшого функціонування.
2. Зобов’язати виконавчі органи Козятинської міської ради забезпечити всі об’єкти соціальної сфери, які перебувають в комунальній власності міста, автономним опаленням до 10 жовтня 2011 року.
3. Попередити керівників організацій, установ та підприємств міста про необхідність забезпечення опалення в автономному режимі.
4. Звіти заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Лівшиця І.Й. про хід виконання даного рішення заслухати на сесії Козятинської міської ради в липні та вересні 2011 року.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань роботи житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, надзвичайних ситуацій, охорони довкілля та підприємницької діяльності (Кропипа Ф.Т.).

Міський голова О.Гвелесіані

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України