Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 7

Шановні земляки!

В Україні щороку у третю неділю травня відзначається день пам'яті жертв комуністичного тоталітарного режиму. Кривавий вир репресій, депортацій, колективізації та голодоморів не оминув, мабуть, жодної української родини. Але багато років наші бабусі та дідусі боялись про це навіть згадувати.

 

Сьогодні жодних таємниць, замовчувань та викривлень у питаннях, які стосуються політичних репресій немає і не може бути. Сьогодні ми можемо вільно говорити правду. Червоний терор розпочався на козятинській землі із приходом радянської влади. Вбивали тих, хто боровся за свободу України, не хотів коритися новим порядкам, читав Кобзаря та носив вишиванку.

Смерть чекала на тих, кого оголосили «буржуями» та «кулаками», на селян, що не хотіли віддавати останні крихти хлібу. Радянська влада принесла із собою жахіття концтаборів, масове взяття заручників, розстріли, виїзні «ревтрибунали», що без суду та слідства чинили розправу.

Під репресії потрапляли інтелігенція, інженери, робітники, найбільш активні та працездатні верстви населення. Йшло свідоме знищення генофонду українського народу.

 

Для того, щоб такі трагедії не повторилися у майбутньому, ми повинні працювати над розбудовою незалежної, правової, демократичної держави, де права та свободи людини мають першочергову цінність, а влада буде під контролем людей.

 

Помолімося ж за вічний спокій невинно закатованих. Світла їм пам'ять.

Вічна пам’ять мільйонам загиблих!

 

З повагою - міський голова Тетяна Єрмолаєва

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України