Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 13

Відео про медицину і не тільки про відповідальне засновництво. Важливе для розуміння процесів в країні.

За два роки сотні коментарів і дописів, жодного про розуміння і підтримку, впевнена, розуміння було, але підтримати, тож потрібно вголос заявити.

Часом про сімейний інтерес, бо це ж моя сестра зранку до вечора по поверхах комісію проходить, звичайно за хабар, про це всі знають, про це говорять за «столом», але мовчать, бо це зручно, підтримують роками створену систему. Результат - вчителька, яка щороку проходить комісію має останню стадію раку, чесно зізнається, щороку купувала комісію. Це ж як потрібно себе не любити, щоб хоча б раз в рік не пройти елементарне обстеження. Воно безоплатне і починається в сімейній медицині. Або у відділенні немає пацієнтів, а хворого неможливо покласти на лікування. Де за готівку лікуєш зуби, за власні кошти куплене сучасне обладнання лікарем, а місто борги по зарплаті віддає. Так є і всі про це знають, це вже наша спільна відповідальність.

❗️ Лікарня працює, лікарня далі розвивається. Лікарню не закривають, не ліквідовують, не зачиняють. Щось за два роки було втрачено, але в іншому ми добре порухались вперед. Для нашої громади це було питання не реформи, а виживання. Лікарня зберегла, по можливості, свій штат, не вистачає лікарів, отримала фінансування, розвивається. Не так швидко змінюється, як мені б хотілось. Це питання не в коштах, а в людях і процесах, чи кожен готовий змінитися, хоча б заради перемоги, питання в зміні цінностей, пріоритетів, стратегічного бачення свого місця, підвищення кваліфікації, постійна самоосвіта, програмне забезпечення, тарифи на обслуговування. Це вже командна робота, вона є.

Передивіться інтервʼю, це наче про нашу громаду два останні роки. Вони це зробили пʼять назад. Залишається головний напрямок розвитку - якісна, безоплатна, гарантована медицина. Щомісяця передивляються дашборди, по чомусь «просідає» лікарня, в більшості постійно росте. Цифровізації, тотальний контроль державних коштів і якості послуг. Лікарні повертають кошти в разі порушення вимог пакетів.

Соромно за дописи про кошти які беруть за безоплатні послуги, це хабарі, про це не потрібно мовчати. Повідомляйте про ці факти директора, мене, НСЗУ. Лікарня забезпечена медикаментами, обладнанням, згідно з вимогами. Це неприпустимо.

❗️ Але про головне, лікарня повноцінно працює, її обирають тисячі пацієнтів нашої та сусідніх громад, ми пишаємось лікарями та персоналом, які щоденно доводять своєю професійність, людяність, відповідальність перед собою, громадою, країною.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України