Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 1
Зміни в єОселя: полегшені умови для молоді та нові можливості для родичів внутрішньо переміщених осіб

Як зазначають у Міністерстві економіки України, єОселя оновилась. Відтепер програма має полегшені умови для молоді, сертифікати єВідновлення можна використовувати як перший внесок та нові можливості для родичів ВПО

Молодь:

Зменшено перший внесок для українців віком до 25 років — тепер він становить 10% (раніше був 20%). Можливість запрацює через 60  днів з дня опублікування цієї постанови.

Сертифікати єВідновлення:

Тепер їх можна використовувати як перший внесок для отримання пільгових кредитів за державною програмою кредитування єОселя. Можливість запрацює через 30  днів з дня опублікування цієї постанови.

Нові можливості для родичів ВПО:

Члени сім’ї внутрішньо переміщеної особи (ВПО) першого ступеня споріднення (батьки, подружжя, їхні діти) зможуть взяти пільговий кредит під 7% для ВПО. Можливість запрацює через 120 днів з дня опублікування цієї постанови.

Окрім цього, уряд вносить зміни, спрямовані на те, щоб пришвидшити повернення старих кредитів і спрямувати ці кошти на видачу нових пільгових іпотек.  Про це все — за посиланням. 

Більшість змін наберуть чинності через 30 днів з дня їх оприлюднення.

Програма доступного кредитування житла єОселя — одна зі складових політики "Зроблено в Україні", ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України