Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 33

Адміністративна комісія – це колегіальний орган при виконавчому комітеті міської ради, на розгляд якого виносяться питання про адміністративні правопорушення, відповідальність за які передбачена статтями та нормами Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Так, нещодавно на черговому, вже другому цьогорічному, засіданні адміністративної комісії при Козятинській міській раді розглянули два подібних правопорушення громадян, які мешкають на території міста, що були складені і подані працівниками Козятинського відділення національної поліції.

Одна справа стосувалася адміністративного правопорушення за ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів». Зокрема, громадянка не виконала пропозиції припису піврічної давності від управління ЖКГ міської ради щодо звільнення земельної ділянки, що є комунальною власністю громади Козятина, від самовільно встановлених контейнерів та купи сміття.

Інша справа – про порушення, передбачене ст. 183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб». 18-річний мешканець громади, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, викликав близько опівночі працівників поліції із повідомленням про вчинення домашнього насилля, хоча насправді, як по приїзду наряду поліції заявив сам, хотів просто перевірити, як швидко відреагують у поліції на його виклик. Такі «веселощі» неприпустимі, а тому порушник повинен понести адміністративне покарання.

Тож, за результатами розгляду справ правопорушників було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України