Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 1

🟢Здоров’я вагітної жінки та її майбутньої дитини завжди було і залишається пріоритетом Програми медичних гарантій. Тому від самого початку вагітності пацієнтці надається цілий спектр безоплатної медичної допомоги. Для цього передбачено окремий пакет медичних послуг - “Ведення вагітності в амбулаторних умовах”.

🟢У безоплатний пакет ведення вагітності входить динамічне спостереження за вагітністю з різноманітними обстеженнями та консультаціями.

🟢Проведення усіх необхідних лабораторних досліджень у тому ж медичному закладі, де пацієнтка спостерігає вагітність, покривається Програмою медичних гарантій. Тож вагітній пацієнтці не потрібно за це платити.

Наприклад, у пакет входять:

✅Загальноклінічні, біохімічні та імунохімічні лабораторні дослідження: розгорнутий аналіз крові, визначення групи крові і резус-фактора, аналіз крові на наявність антитіл при Rh-негативній належності крові у вагітної, біохімічний аналіз крові, коагуляційний гемостаз, глюкоза в цільній крові або сироватці крові, загальний аналіз сечі, глюкозотолерантний тест.

✅Дослідження функції щитоподібної залози (ТТГ, FТ4) для вагітних із симптомами дисфункції щитовидної залози.

✅Дослідження на інфекції та віруси: гепатит, тестування на ВІЛ, серологічне дослідження на сифіліс, на цитомегаловірус, хламідіоз, гонорею, трихомоніаз, мазок на мікрофлору та інші.

Повний перелік послуг опублікуваний на сайті НСЗУ https://bit.ly/40rJvix п.3.

❗Зверніть увагу, що ці аналізи за призначенням гінеколога можна зробити тільки амбулаторно. Але якщо пацієнтка потребує госпіталізації, гінеколог направляє її в стаціонар. Там пацієнтка отримає усю необхідну медичну допомогу також безоплатно. Але в рамках стаціонарного пакету.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України