Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 21

Сільгосппідприємства, незважаючи на заборони, щороку спалюють на полях стерню або солому після збирання врожаю. І мало хто замислюється над тим, що безконтрольне випалювання стерні може призвести до пожежі на сусідніх полях або в лісосмугах, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові та господарські будівлі, садки.

 

У літні місяці, як правило, відбуваються наймасштабніші пожежі. У таку спеку досить найменшої іскорки для великої пожежі. Тому просимо жителів, а також керівників підприємств і організацій посилити контроль за протипожежним режимом.

 

Що необхідно зробити у разі виявлення загоряння?

Виявивши осередок пожежі, необхідно вжити заходів до його негайної ліквідації, якщо ви бачите, що взмозі впоратися з вогнем, не піддавши небезпеці своє життя. Робити це потрібно за допомогою води або збивати вогонь зламаними гілками. Якщо відчуєте, що самостійно не справляєтеся, повідомте про те, що трапилося, за телефоном 101.

 

Категорично забороняється спалювати стерню і розводити багаття поблизу полів, лісів і житлових масивів - це тягне за собою адміністративну відповідальність, яка, в разі заподіяння великого збитку, може перерости до кримінальної відповідальності.

 

З боку органів Козятинського районного сектору ГУДСНС у Вінницькій області, до керівників господарств, які допустять спалювання стерні, будуть застосовані жорсткі заходи адміністративного впливу.

 

Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього середовища або порушення умов такого дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність.

 

Козятинський районний сектор ГУДСНС у Вінницькій області

За спалювання стерні та сухостою на полях – адміністративна відповідальність!
За спалювання стерні та сухостою на полях – адміністративна відповідальність!
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України