Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 73

У Козятині тимчасово вільні міські кошти, які вже розподілені, але ще не використані, останні два роки кладуть на депозит. Від цього бюджет поповнюється додатковими коштами.

За інформацією фінансового управління Козятинської міської ради, станом на 1 серпня на депозиті перебуває близько 24,6 млн грн міських коштів. Як розповів начальник фінансового управління Павло Холковський, з початку року місто вже отримало з депозиту близько 498,9 тис грн., з запланованих 300 тис.грн., 198,9 тис.грн. надійшло більше плану.

Посадовець зазначив, що це не є вільні кошти, які можна використовувати, а тимчасово вільні. Тобто ці кошти уже розподілені і мають своє цільове призначення.

«Оскільки видатки бюджету розвитку не проводяться на початку року, а доходи надходять рівномірно кожного місяця поточного року, то в цей час, поки вони не використовуються, місто розміщує їх під депозит. Для цього банк визначається на конкурсі спеціальною комісією з представниками депутатського корпусу, відповідно до постанови КМУ №6 від 12 січня 2011 року «Про затвердження Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках». Коли ж приходить час розраховуватись, то ми їх забираємо з депозиту і витрачаємо на оплату виконаних робіт. Наголошую, це гроші не вільні, а тимчасово вільні. Ці кошти уже розподілені і розписані, вони мають своє цільове призначення. Просто об'єкти, на які вони виділені, ще не здані. Тому, щоб вони просто не залишалися без діла на рахунках, ми їх задіюємо в депозит і заробляємо на цьому», – пояснив Павло Холковський.

За його словами, завдяки депозитам вдалося додатково отримати до бюджету міста у 2020 році 91,8 тисяч гривень. А вже за 7 місяців цього року – 498,9 тисяч гривень.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України