Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 35

Благоустрій – це візитна картка кожного населеного пункту. Стан вулично-дорожньої мережі, освітлення, озеленення та чистота міста, села чи селища – оцінка діяльності як місцевої влади, так і громадськості. Це - показник рівня участі громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку сфери благоустрою та комунального обслуговування населених пунктів.

Шкода, але мешканці Козятинської громади не цінують чистоту вулиць, охайність подвір’їв своїх багатоповерхових будинків, прозорість повітря. Натомість, виносять сміття на несанкціоновані сміттєзвалища, засмічують клумби та придорожні смуги громади, спалюють опале листя та сміття на своїх присадибних ділянках, наповнюючи повітря шкідливими речовинами. Останнє порушення, враховуючи осінню пору та період прибирання на городах, найчастіше зустрічається серед козятинчан.

Хочеться нагадати, що такі дії є порушенням, яке, згідно статті №152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 гривень) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 гривень).

На нещодавньому засіданні адміністративної комісії при виконкомі міської ради було розглянуто три подібних справи: мешканці Козятина на своїх дачах та присадибних ділянках спалювали купи сухої городини разом із зібраним з-під дерев листям, за що, рішенням адмінкомісії з них були стягнуті мінімальні розміри передбачених статтею №152 КУпАП штрафів.

Ще одна справа, яку розглянули учасники адмінкомісії на своєму засіданні, стосувалася порушення, передбаченого статтею №156 ч.2: «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння». Продавчиня однієї із торгівельних точок міста, перебуваючи на своєму робочому місці, реалізувала поштучно цигарки, що чинним законодавством заборонено. За такий вчинок жінка тепер змушена заплатити 6800 гривень – і це мінімальний розмір штрафу, який тягне за собою описане правопорушення (максимальна сума штрафу – 13600 гривень).

За порушення правил благоустрою чекають штрафи
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України