Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 6

Із Різдвяними піснями та новорічним настроєм Козятинський міський голова Тетяна Єрмалаєва завітала до поважної пані нашої громади – Олександри Олексіївни Грушко. 80 років тому жінка побувала у фашистському пеклі – таборі смерті Освенцим (Аушвіц-Біркенау), однак зуміла досьогодні зберегти світлий погляд на навколишній світ.

«Нова радість», «Спи, Ісусе», «Добрий вечір тобі, пане господарю» та інші Різдвяні пісні-побажання у виконанні викладачів дитячої музичної школи осяяли будинок гостинної Олександри Олексіївни. Господиня ж, маючи співочу натуру, не відпустила гостей без відповіді: заспівала давню колядку, яку почула ще від своєї бабусі та якої навчила мама. А ще жінка читала свої вірші-спогади. У поетичних рядках закарбувалися картини юності, жіночі мрії, які понівечила війна. З болем Олександра Олексіївна сприймає новини з фронту сучасної війни, душа розривається від картин розгромлених російською артилерією українських міст. Крається серце жінки від того, що знову переживає ті жахіття, які, була переконана, залишилися у далекому минулому.

Цьогоріч Олександра Олексіївна святкуватиме славний 100-річний ювілей. І найкращий подарунок, який чекає від долі ювілярка – Перемога України.

"За колядками колись збиралася уся родина", - Олександра Олексіївна Грушко
"За колядками колись збиралася уся родина", - Олександра Олексіївна Грушко
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України