Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 57

Нове рішення ухвалено на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося сьогодні.

 

Із довідкою про заходи щодо боротьби з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 виступила начальник відділу охорони здоров’я управління соціальної політики міської ради Оксана Забазнова. Серед іншого Оксана Анатоліївна зауважила, що останніми днями відзначається позитивна динаміка зниження рівня захворюваності в територіальній громаді. Так, якщо ще минулого тижня у Козятинській ТГ щодня підтверджувалося до 20 нових випадків захворювання, а інфекційне ковідне відділення лікарні було заповнене майже на 100%, то за останній тиждень нових випадків щодня фіксується не більше десяти, а хворих на COVID-19, що лікуються в умовах стаціонару у Козятинській ЦРЛ, станом на сьогодні, 22 квітня, 41 та 1 із підозрою на це вірусне захворювання, з яких лише 27 хворих та 1 із підозрою знаходяться на кисневій терапії (для порівняння: минулого четверга, 15 квітня, у ЦРЛ кисневу терапію отримували 39 пацієнтів із COVID-19 та 3 із підозрою).

Із клопотаннями про послаблення карантинних обмежень виступили також керівники управління освіти та спорту і відділу культури міської ради.

 

На підставі усіх цих аргументів, учасники міської комісії з питань ТЕБ та НС одноголосно вирішили дозволити з 26 квітня:

- відвідування спортивних залів, фітнес-центрів, басейну за умови обмеження кількості відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 10 кв.м загальної площі приміщення, басейну - не більше ніж чотири особи на одній доріжці для індивідуальних занять або шість осіб для спортивно-тренувальних груп;

- відвідування закладів культури територіальної громади за умов дотримання усіх санітарних норм та протиепідемічних заходів, в тому числі:

забезпечення скринінгу температури у працівників та відвідувачів закладів;

додаткового провітрювання та дезінфекції приміщень в установлені (відповідно до графіку) санітарні години;

обов’язкової санітарної обробки рук та перебування у захисних масках;

безумовного дотримання норми заповнювання виставкових приміщень (залів) із розрахунку не більше 5-ти осіб в одному залі закладу, а також дотримання соціальної дистанції між відвідувачами не ближче ніж 1,5 метра.

 

Протокол сьогоднішнього засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій можна знайти у прикріпленому до допису файлі.

Документи:
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України