Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 189

Поступово, однак все більш помітно третя хвиля захворюваності на COVID-19 йде на спад. Зокрема, саме такий факт констатують у Козятинській громаді.

Аналітичну довідку із порівняльними даними за останніх три тижні, надані відділом охорони здоров’я управління соціальної політики міської ради, можна побачити у табличці, що додається до цього допису. Як свідчать висвітлені цифри, поки що залишаються критичними кількість хворих, що лікуються амбулаторно під наглядом сімейних лікарів, та число пацієнтів стаціонару лікарні. Справа у тому, що, як зазначають самі медики, останнім часом перебіг захворювання став складнішим. Тому і лікування та реабілітаційний період затягуються. Скажімо, якщо раніше (влітку – восени минулого року) курс лікування при COVID-19 становив у середньому два – три тижні, то тепер цей термін складає місяць – півтора. На жаль, збільшилася кількість ускладнень, викликаних коронавірусом SARS-CoV-2. З цих причин не зменшується і кількість летальних випадків (див. табличку).

Однак, разом із тим кількість нових випадків, що фіксуються останніми днями, знизилася у порівнянні із кінцем березня приблизно у три рази. І це добрий показник.

- Починаючи з кінця березня три тижні поспіль на території Козятинської міської територіальної громади спостерігається поступове зниження захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, - зауважує начальник відділу охорони здоров’я Оксана Забазнова. - Вказана позитивна динаміка зниження рівня захворюваності дає можливість дещо послабити раніше вжиті карантинні обмеження щодо роботи закладів освіти, спорту та культури Козятинської міської територіальної громади.

 

З огляду на зазначену інформацію, враховуючи рекомендації МОЗ та обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на сьогоднішньому засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС вирішено частково зняти запроваджені раніше карантинні обмеження на території Козятинської громади. Зокрема, з 19 квітня дозволено:

- відвідування закладів освіти учнями 1-4 класів за умови організації гнучкого графіку роботи кожного закладу загальної середньої освіти;

- відвідування закладів загальної середньої освіти в класах базової та старшої школи, де на одного учня припадає не менше 5 кв.м приміщення для проведення занять;

- проведення очних консультацій з підготовки до ЗНО для учнів 11-х класів;

- проведення індивідуальних занять та занять на відкритому повітрі в позашкільних закладах освіти, спорту та культури.

Відповідний протокол, завірений підписом голови комісії та визначеними відповідальними, також можна знайти прикріпленим під цим дописом.

З понеділка, 19 квітня, частково відновляться заняття у навчальних закладах Козятинської громади
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України