Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 17

21 лютого у Міжнародний день рідної мови в Музеї історії міста Козятин пройшов захід під назвою «Поради фахівців: невропатолога Тамари Вітюк та психолога Світлани Шняги на тему: «Як зберегти психологічний баланс у сьогоденні».

На долю людства й України випали важкі часи, які не просто більшості подолати. Внаслідок усіх катаклізмів та незгод ми постійно знаходимося у стресовому стані, а це несе за собою ізоляцію, ступор, неконтрольовану злість, ненависть, конфлікти у спільноті, роздратованість і зрив нервової системи. А це хвороби психологічного змісту, які часто не виліковні. В народі кажуть, що не дай Боже , коли болить душа. Як це все подолати знають ті, хто вміє володіти собою і ситуацією, знаходять себе у праці, вірі, творчості, дружбі, турботах, любові до ближнього свого, до родини, намагаються посперечатися з викликами долі.

На зустріч були запрошені лікар-невропатолог Тамара Вітюк, яка представила в музеї до Дня закоханих серію авторських робіт на папері романтичної тематики та психолог, психотерапевт по методу символ драми, директор Козятинського Центру розвитку людини «Гармонія» Світлана Шняга. Вона є авторкою 6 книг, які допомагають вирішувати людям сьогоденні проблеми.

Пані Тамара представила свою творчість, яка вразила багатьох присутніх ліричністю, спокоєм й казковими, нереально красивими любовними сюжетами, які є завжди злободенними. Малюванням авторка робіт займається з дитинства, зростала в родині лікарів, тому й обрала за порадою батьків професію лікаря. У 1986 р. закінчила Вінницький медичний інститут і була направлена за розподіленням на роботу в Козятинську відділкову лікарню. Працює й досі вже 37-й рік в міській лікарні. Знана в місті фахівець обраної справи, проста, скромна, уважна, людяна й талановита у всіх сферах, якими займається. Очолювала профспілкову організацію лікарів, була завідувачем неврології. Має донечку Анастасію, яка подарувала матусі троє онучат. А подолати різноманітні буденні стреси та відпочити від перевтоми допомагає живопис. Паперу пані Тамара передає свій настрій, довіряє думки й фантазії та рекомендує присутнім обов’язково занурюватися в улюблену справу або у творчість.

Психолог Світлана Шняга представила шосту свою книгу «Казки про хвороби», яка тематично виважено доповнила попередню зустріч з професійним лікарем невропатологом. Авторка охоче передала її до фондів Музею історії міста Козятин в додаток до п’яти попередніх, які презентовані минулого року в експозиційній залі музею. Професіонал у сфері психології розповіла про цікаві сторінки свого життя, які описані в її п’ятьох виданнях, про своє захоплення художнім словом і обраною професією. Як спонукали до творчості її донечки. Вони просили розповідати їм казочки неординарного змісту. Матусі довелось їх творити.

Пані Світлана теж має родину лікарів. Старша донечка Карина вступила до Вінницького медичного університету і продовжить сімейну традицію, стане , як тато Олексій Шняга стоматологом. Декілька років тому, ще школяркою, вона вдало знялась у короткометражному рекламному відеоролику, створеному знаним продюсером і режисером Іллєю Мхеідзе для нашого музею, за що ми йому безмежно вдячні.

А молодшу донечку довелось народжувати на вулиці, прямо на снігу, відповідно й назвали Сніжаною. Пані Світлана поділилася досвідом боротьби зі стресовими ситуаціями в житті та дала рекомендації. Присутні були в захваті, тому що майже всі мали улюблене хобі, яке допомагає в важкому, воєнному сьогоденні долати труднощі.

Вразив спів учениці Козятинської дитячої музичної школи Тетяни Коваленко (викладач з фаху Яна Андрійчук). Її незвичний приємний тембр голосу розчулив багатьох присутніх на заході, а представила ученицю директор школи Оксана Тихомирова. В захопленні були гості, серед яких і працівники Управління соціального захисту населення, відділу по роботі з внутрішньо переміщеними особами. На позитивних нотках без поспіху розходились гості після корисних порад по домівках. Щиро вдячні всім, хто був з нами того вечора.

Директор Музею історії міста Козятин Лілія Макаревич

З користю для всіх
З користю для всіх
З користю для всіх
З користю для всіх
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України