Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 9

Попри війну та обмежені ресурси обсяг гарантованих медичних послуг для українців не зменшений. Навпаки, у 2024 році Програма медичних гарантій (далі ПМГ-2024) розширюється.

Про це повідомили у Національній службі здоров’я України.

Бюджет ПМГ-2024 становить понад 159 млрд грн, з яких 5,2 млрд грн виділено на реімбурсацію лікарських засобів.

Як і раніше, Програма медичних гарантій-2024 охоплює всі основні види медичної допомоги: первинну, спеціалізовану допомогу, екстрену, паліативну допомогу та реабілітацію в сфері охорони здоров’я як дорослим так і дітям.

У цьому році вона сфокусована на відновленні здоров’я та людського потенціалу: послуги з реабілітації, психічне здоров’я, а також нові напрямки - лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій та трансплантація.

ПМГ-2024 включає 44 пакети послуг. Зокрема, три нові:

  • “Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro)”;
  • “Лікування дорослих та дітей методом трансплантації органів”;
  • “Лікування дорослих та дітей методом трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин”.

Незважаючи на війну, тарифи, за якими НСЗУ сплачуватиме медзакладам, у 2024 році не зменшені. Їх удосконалено та пріоритезовано. Зокрема, переглянуто базову ставку в хірургічних пакетах, яка становить 8 735 грн та переглянуто деякі коефіцієнти діагностично - споріднених груп (ДСГ). Впроваджуються нові групи, в залежності від складності послуги при операціях високої складності, зокрема. операції з кератопластики, трансплантації рогівки, встановлення штучного орбітального імпланту, встановлення штучного кришталика.

Зазначено, що пріоритетом в Програмі медичних гарантій на 2024 рік залишається охорона материнства та дитинства.

Ставка за новим напрямом ПМГ-2024 лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro) складе 60 324 грн за один повний цикл, до якого будуть застосовуватись коефіцієнти відповідно від використаного методу запліднення яйцеклітини, а також повноти циклу.

За одним з найвищих тарифів у Програмі медичних гарантій оплачуватиметься медична допомога новонародженим, у тому числі за проведення хірургічних операцій.

Дізнайтесь більше за посиланням: https://bitly.ws/38pYf

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України