Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 34

Під таким гаслом цього тижня козятинчани оголосили челендж-естафету. Суть марафону – заклик до свідомого збирання твердих побутових відходів. Учасники розміщують на своїх акаунтах фотографії власних прикладів сортування сміття із хештегом #язамайбутнєясортуюсміття

У челенджі вже взяли участь представники громадських організацій, депутати міської ради і Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва.

«Я за чисте довкілля для дітей. Це дуже складно і водночас дуже просто, починаючи з завтрашнього дня почати сортувати сміття. Це важливо і корисно . Почни з себе. Прийми рішення. Щоб не було так, як зараз...», - написала Тетяна Миколаївна на власній сторінці у мережі Фейсбук і розмістила фотографії сміттєзвалища.

 

Слід зауважити, за статистичними даними, в Україні щорічно викидають понад 10 млн. тонн сміття, з яких тільки 600 тисяч спалюється чи йде на вторинне перероблення. Тут і виникає логічне й водночас риторичне питання: «Що ж з рештою?». А решта захоронюється на полігонах та сміттєзвалищах, які займають понад 7% від загальної площі країни!

 

Що говорить законодавство

1 січня 2018 року було внесено правку у Закон «Про відходи», який суворо зобов’язує сортувати сміття та забороняє захоронення на полігонах неперероблених твердих відходів. Зокрема йдеться й про те, що кожен українець ПОВИНЕН сортувати сміття.

 

Варто усвідомити, що вивезення сміття та пошук нових полігонів не є рішенням проблеми: тільки навчившись поводитись зі сміттям та продукувати його в меншій кількості, кожен внесе свій вклад в екологічний розвиток й навчиться розв’язувати це питання по-європейськи!

Сміття стає проблемою лише для тих, хто не вміє з ним поводитись. Для всіх інших – це товар, чималі гроші та реальна вигода!

Сортування сміття – це шлях до кращого життя!

 

Тож, закликаємо підходити до збору сміття у нашій громаді свідомо: організувати сортування сміття.

 

P.S. На фотографії біля допису – приклад сортування відходів вдома, який подав депутат міської ради 8 скликання Артем Ольхом’як, який одним ізперших взяв участь у челенджі «Я за майбутнє - я сортую сміття»

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України