Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 98

Для містян вивезення сміття по графіку є вже давно звичною справою. Для мешканців же сіл, що об’єдналися із містом у одну Козятинську міську громаду, вивезення відходів поки що в новинку, адже сільчани звикли самотужки викидати сміття на сільські сміттєзвалища.

Однак централізоване вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) організоване у Козятинській громаді вже півроку: ще у серпні 2021 року на засіданні виконавчого комітету міської ради були ухвалені та є дійсними до цього часу графіки вивезення сміття з приватного сектору міста, від юридичних осіб та мешканців Козятина, з металевих та сітчастих євроконтейнерів, розташованих на прибудинкових територіях, а також територій сіл старостинських округів Козятинської громади (початком листопада датується рішення про затвердження графіку вивезення ТПВ від домоволодінь Пиковецького старостинського округу).

Забезпечує збирання та вивезення твердих побутових відходів комунальне підприємство «Чисте місто».

 

Усі означені графіки вивезення сміття можна знайти у причіплених до цього допису файлах.

 

Для довідки.

Відповідно до вимог Національної стратегії управління відходами, до 2030 року в Україні передбачається зменшення загального обсягу захоронення побутових відходів з 95% до 30%. Іншими словами, за декілька років практично повністю повинна перебудуватися система утилізації твердих побутових відходів (ТПВ): будуть ліквідовуватися звичні нам сміттєзвалища, натомість в Україні буде створено мережу з 50 регіональних полігонів, які відповідатимуть вимогам 31-ої Директиви ЄС. Саме рекультивація полігонів для захоронення сміття і є першим етапом впровадження нового підходу до поводження з відходами.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України