Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 13

🗓️ На минулому тижні відбулося громадське обговорення встановлення інклюзивного майданчика, на яке було запрошено всіх охочих.  

✅ На заході були присутні батьки дітей з особливими потребами, представники депутатського корпусу, органів виконавчої влади та небайдужі мешканці. 

❗️ Депутати не прийнявши програму капітального будівництва та виділення коштів на проектну документацію і виконання робіт, повністю зупинили реалізацію проекту. Лише замовивши проект ми зможем орієнтуватися в його вартості. 

Намагалася донести питання до громадськості, адже важко сприйняти ситуацію, коли вся Україна назбирала 1 млн 200 тис грн на встановлення майданчика, а громада не може оплатити проект і закласти кошти на закінчення проекту. Сума збору не буде збільшена, вартість матеріалів зростає. Вартість проектних документів 38 тис грн, її замовила попередньо міська рада, бо вона є власником землі, далі експертиза, договора, роботи. Час працює не на користь справі. Реалізовуватись проект буде разом з волонтерами. 

➡️ Депутат Сніжана Явна заявила, що звичайним дітям не вистачає майданчиків і що це політичне питання. Але навіть якщо таких дітей небагато в громаді, ми маємо їх підтримувати і піклуватися, ми маємо навчитись жити поруч, не ховати таких дітей. 

Звичайні діти мають в десятки разів більше можливостей для розвитку і дозвілля. Ми готові встановити цей майданчик. Тут не про кількість дітей. 

➡️ Дуже шкода, що радість особливих діток переходить в площину політики, далі туди переходить капітальний ремонт киснепостачання лікарні, дахи в трьох школах і заміна системи водопостачання в місті. Так зручно, але чи на користь громаді. 

Учасники круглого столу обговорили різні аспекти монтажу майданчика, у тому числі його локацію, дизайн та функціональні можливості. Було відзначено, що необхідно враховувати потреби різних дітей та зробити майданчик безпечним та доступним для всіх. Розглядається варіант «наливного» покриття, замість квадратів. 

Всі побажання та зауваження мешканців будуть враховані. Попереднє розміщення майданчика виставляєм. Дякуємо за вашу небайдужість.

Встановлення інклюзивного майданчика
Встановлення інклюзивного майданчика
Встановлення інклюзивного майданчика
Встановлення інклюзивного майданчика
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України