Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 3
Вшанування страчених підпільників Івана Сєрбіна та Григорія Кондрацького

31 січня 2024 року в Козятині відбувся урочистий покладання квітів до пам'ятного знаку страчених підпільників Івана Сєрбіна та Григорія Кондрацького. У заході взяли участь представники влади та громадськості.

Ми повинні пам'ятати про подвиг наших героїв, які віддали своє життя за свободу України. Їхній приклад надихає нас на боротьбу за свободу і справедливість.

Нехай пам'ять про них буде вічною!

Додаткові факти про Івана Сєрбіна та Григорія Кондрацького

Іван Сєрбін був талановитим машиністом, який зарекомендував себе як чудовий фахівець своєї справи. Він був веселим і життєрадісним чоловіком, який любив музику.

Григорій Кондрацький був досвідченим радіотехніком, який володів навичками ремонту і виготовлення радіоприймачів. Він був мужнім і відважним чоловіком, який не боявся ризикувати своїм життям заради свободи України.

Обидва підпільники були активними членами підпільної організації «Залізничник». Вони брали участь у багатьох диверсійних операціях, які завдавали значної шкоди окупаційним військам.

Їхня страту було жахливим видовищем, яке запам'яталося на все життя очевидцям. Однак подвиг Івана Сєрбіна та Григорія Кондрацького не був забутий. Їхні імена носять вулиці в Козятині, а їхня пам'ять вшановується в місті та за його межами.

Вшанування страчених підпільників Івана Сєрбіна та Григорія Кондрацького
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України