Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 6
Вшановуємо пам'ять розстіляних військовополонених та мирних жителів на Талимонівці

12 червня - 82-га річниця масових розстрілів військовополонених та мирних жителів на Талимонівці.

Схиляємо голови перед пам'яттю тих, хто загинув від рук нацистів у жахливі події, що розгорталися в Талимонівському яру з 1941 по 1943 роки. 

Тут, де переплелися долі тисяч людей, було жорстоко знищено близько 9 тисяч євреїв, ромів, радянських партизанів та підпільників, які боролися проти окупаційного режиму. Також жертвами стали радянські воїни та моряки Пінської військової флотилії.

Ці трагічні події, що сталися 82 роки тому, слугують нам суворим нагадуванням про цінність миру, толерантності та співчуття в нашому суспільстві. Ми зобов'язані пам'ятати про них, щоб ніколи не допустити повторення помилок минулого та покласти край жорстокості й насильству в сьогоденні.

Вшанували пам'ять безневинно загиблих заступник міського голови Павло Холковський, секретар ради Ірина Репало та заступник голови ГО "Козятинська міська організація ветеранів України" Микола Купчик покладанням квітів до підніжжя пам’ятного знаку у Талимонівському Яру.

Важливо не лише пам'ятати про жертв, але й боротися з усіма проявами нетерпимості та дискримінації. Ми повинні будувати суспільство, де всі люди, незалежно від їхньої національності, віросповідання чи етнічної приналежності, почуваються безпечно та шановано.

Пам'ятаємо! Ніколи знову!

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України