Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 3
Всесвітній день біженців: шана мужності та єднання з українцями, що вимушені покинути домівки

20 червня світ відзначає Всесвітній день біженців, встановлений Організацією Об'єднаних Націй, щоб вшанувати силу, мужність та стійкість мільйонів біженців по всій земній кулі. Вже вкотре цей день має особливе значення для України, адже мільйони наших співвітчизників змушені були тікати від жорстокої війни, шукаючи прихистку в інших країнах.

В 2001 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про статус біженців 1951 року та Протоколу щодо статусу біженців 1967 року, підтвердивши свою відданість принципам гуманізму та надання допомоги людям, які постраждали від переслідувань та збройних конфліктів.

Всесвітній день біженців – це день пам'яті про тих, хто був позбавлений своїх домів, сімей, роботи, друзів та звичного життя. Це день солідарності з тими, хто шукає притулку та захисту в чужих країнах, долаючи невимовні труднощі.

Сьогодні понад 6 мільйонів українців стали біженцями, рятуючи своє життя від війни. Багато з них знайшли прихисток у Польщі, Румунії, Угорщині, Чехії та інших сусідніх країнах. На жаль, для багатьох з них війна зруйнувала домівки, і їм немає куди повертатися.

Незважаючи на щиру підтримку та гостинність, яку отримують українці в інших країнах, мрією кожного з них залишається повернення додому. Віра в перемогу та прагнення до миру дають їм сили пережити жахіття війни та подолати всі перешкоди.

Будь-яка війна неминуче закінчується миром. Ми віримо, що мир прийде й на нашу землю, і всі українці, які були змушені покинути рідні домівки, зможуть повернутися додому.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України