Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 16

Цікаво та змістовно пройшов захід під такою назвою для учнів Козятинського міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту. Зустріч проходила в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Заступниця начальника управління сімейної, дитячої та молодіжної політики Людмила Кудимець презентувала матеріали про новий вид насильства, що стосується переважно підлітків та молоді і поширюється через соціальні мережі – кібергрумінг. Це досить поширена і підступна штука, яку дуже важко виявити і зупинити. Оскільки інтернет-життя більшості неповнолітніх дуже складно контролювати, саме воно стає вразливим місцем сучасних дітей, які в реальному живуть безпечніше і захищеніше, ніж будь-які покоління до них. Онлайн-грумінг, або кібергрумінг – це новий вид сексуального насильства проти дітей в інтернеті. Він є не менше травматичний для них, ніж будь-яке інше насильство. І куди складніше виявляється.

Загроза кібергрумінгу в Україні не надумана. На дитячу «гарячу лінію» з питань онлайн-грумінгу звертається багато дітей, і ці цифри збільшуються з кожним днем. Учням та педагогам закладу надано контакти та телефони «гарячих ліній» підтримки, серед яких і телефон гарячої дитячої лінії по тел. 116-111 для додаткової інформації або психологічної підтримки.

Зважаючи на те, що слухачами були учні, які опановують професію «оператор з обробки інформації та програмного забезпечення», ця тема була дуже на часі.

Усі присутні переглянули відеоролик «Сексуальне насильство в родині», в якому в доступній анімаційній формі були показані усі ризики потрапляння підлітка в такі ситуації та шляхи виходу, а ще поради, щоб цього не сталось.

Враховуючи, що учні цього закладу мають можливість проходити практику за кордоном, надзвичайно корисною була презентація провідного фахівця відділу надання соціальних послуг Козятинської міськрайонної філії Вінницького обласного центру зайнятості Наталії Машталер «Навчайся безпечно, працюй безпечно, відпочивай безпечно». Практичні поради та змістовна інформація сприймались позитивно та мали відгук серед присутніх. Також з цікавістю сприймались практичні вправи та живе спілкування.

Зважаючи, що модераторки заходу є співзасновницями ГО «Територія добра», вони озвучили назви та контакти організацій, які надають підтримку усім, хто постраждав від насильства та торгівлі людьми.

Адміністрація закладу в особі директора Стецюка Андрія Олексійовича та заступника директора Лариси Осіпчук, які були присутні на заході, висловили подяку за цікаву та змістовну інформацію, що отримали учні закладу.

«Все в твоїх руках»
«Все в твоїх руках»
«Все в твоїх руках»
«Все в твоїх руках»
«Все в твоїх руках»
«Все в твоїх руках»
«Все в твоїх руках»
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України