Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 3

Про це повідомив Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

"Можна сказати багато слів про нашу роботу, але головні будуть звучати так: «Кожне життя – безцінне». Це завжди було, є і буде нашою головною метою. 
Сьогодні я з впевненістю можу сказати, що нарешті Україна отримала те, що називають «політичною волею», щоб досягти цієї мети", - зауважив міністр.

Липень 2021 року. Володимир Зеленський підписав ініційований ним Закон щодо забезпечення розширеного неонатального скринінгу в Україні.  https://cutt.ly/G0tYO9y 

«Ми розпочинаємо системну роботу з орфанними захворюваннями в цілому та СМА зокрема», – зазначив  Володимир Зеленський.

Жовтень 2022 року. В Україні розпочато проведення розширеного неонатального скринінгу на 21 рідкісне захворювання. https://cutt.ly/d0tUpUf 

9 грудня 2022 року Кабінет Міністрів затверджує перелік лікарських засобів, що закуповуються за договорами керованого доступу. Це фіналізує проведені Міністерство охорони здоров'я України та Медичні закупівлі України переговори з компанією «Roche» щодо закупівлі лікарського засобу «Рисдиплам» для лікування пацієнтів зі спінальною м’язовою атрофією. Препарат стане доступний для пацієнтів з спінальною м’язовою атрофією 1 типу починаючи з початку 2023 року. 

"Дякую всім! Це новий прорив вільної і незалежної України, яка турбується про своїх громадян! Дякую ЗСУ, що дозволяєте реалізовувати заплановане!" - підкреслив Віктор Ляшко.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України