Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 10

23 серпня, у День державного прапора України, вперше у нашому місті відбудеться патріотичний забіг на знак вшанування захисників України.

Забіг «ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ» в Україні проводиться з 2018 року. Три роки тому ініціював такий захід батько загиблого воїна Глеб Гржибовський (ГО «Славетні епохи України»). Традиція влаштовувати забіги пам’яті прийшла до нас із США, де їх вже давно проводять для вшанування загиблих воїнів і для патріотичного виховання молоді. Цьогоріч Всеукраїнський патріотичний забіг з легкої атлетики в пам’ять про загиблих воїнів «ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ», що організовує Міністерство у справах ветеранів України, відбудеться 28 серпня в Києві.

У Козятині захід пройде за підтримки Козятинської міської ради за ініціативи ГО «Учасники АТО/ООС та патріоти Козятинської ТГ».

- Цьогоріч у нашій громаді ми хочемо провести перший патріотичний забіг, який, сподіваємося, стане гарною щорічною традицією, – зазначив активний учасник ГО «Учасники АТО/ООС та патріоти Козятинської ТГ», член виконавчого комітету міської ради 8 скликання Володимир Вдовенко (на світлині біля допису – Володимир Володимирович під час участі у подібному забігові минулого року у Києві).

 

Отже, 23 серпня, запрошуємо усіх бажаючих вшанувати честь загиблих героїв та учасників війни із російським агресором на сході України, взявши участь у патріотичному забігові. Вік, стать інші чинники неважливі, якщо є бажання стати частиною масштабної патріотичної хвилі, долучитися до загального прояву шани нашим героям-захисникам.

Реєстрація бажаючих взяти участь у забігу: 9.00 – 9.45. Разом із номером учасника усі зареєстровані отримають наліпку із іменем героя, на честь якого беруть участь у заході. Учасники стартуватимуть о 10.00 від міської ради. Маршрут: міська рада – АТБ – музична школа – пам’ятник «Танк» - школа №2 – ЦРЛ – міська рада (фініш). Загальна протяжність дистанції – 2,6 км.

Усі, хто фінішує, отримає медаль фінішира. Переможці – призові медалі.

 

Довідково.

Забіг «ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ», вшановує пам’ять загиблих воїнів АТО й ООС та є виявом подяки військовослужбовцям та їхнім сім’ям за внесок у збереження територіальної цілісності країни.

На спортивному заході кожен учасник має пробігти обрану ним дистанцію із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України. Можна повідомити ім’я родича чи друга, номер з іменем та прізвищем загиблого воїна буде присвоєно бігунові при реєстрації.

2018 року територією «Експоцентру України» пробігли 300 учасників першого пам'ятного забігу за воїнів. Наступні забіги відбулися на Трухановому острові та в парку «Межигір'я», збираючи щоразу більше учасників.

Окрім патріотично налаштованих українців, у першому забігу взяли участь представники посольства Великої Британії та військовий аташе посольства США, а спеціальним гостем був Джордж Лутц, засновник американської організації «Шануй і пам’ятай» та організатор аналогічного всеамериканського забігу за загиблих воїнів.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України