Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 42

Про схвалення прогнозу бюджету Козятинської міської територіальної громади на 2022-2024 роки говорили на нещодавньому засіданні виконавчого комітету.

- Така тема – прогноз бюджету громади ще й на три роки – стоїть на порядку денному виконкому вперше, - наголосила міський голова Тетяна Єрмолаєва. – Таким чином ми виконуємо наказ Міністерства фінансів України від 2 червня 2021 року №314 «Про затвердження Типової форми прогнозу місцевого бюджету та Інструкції щодо його складання», а також вимоги Бюджетного кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування» та Бюджетного регламенту Козятинської міської ради (що затверджений рішенням сесії від 24 червня 2021 року №362).

 

Як зауважив заступник начальника фінансового управління міської ради Юрій Підручний, метою Прогнозу є створення дієвого механізму управління бюджетним процесом в Козятинській міській територіальній громаді, як складової системи управління державними фінансами, встановлення взаємозв’язку між стратегічними цілями розвитку громади та можливостями бюджету у середньостроковій перспективі, забезпечення прозорості, передбачуваності та послідовності бюджетної політики.

 

Після обговорення та пояснення нюансів, члени виконавчого комітету одноголосно схвалили прогноз бюджету Козятинської міської територіальної громади на 2022-2024 роки. Тепер – слово за депутатами міської ради, які розглядатимуть деталі Прогнозу на черговій сесії, що планується 10 червня. Детально розглянути Прогноз бюджету Козятинської міської громади можна на сайті міської ради за посиланням: https://komr.gov.ua/mrdocs/no-302-pro-shvalennya-prognozu-byudzhetu-kozyatynskoyi-miskoyi-terytorialnoyi-gromady-na-2022

Наступний крок, що передбачений бюджетним календарем, - прийняття власне Бюджету міської громади на 2022 рік. Останній термін ухвалення Бюджету-2022, згідно Бюджетного кодексу України, - 25 грудня 2021 року.

У регламентовані терміни, наголошують у фінансовому управлінні міської ради, повинні вкластися.

Вперше у бюджетній історії Козятина розглянули прогноз бюджету громади
Вперше у бюджетній історії Козятина розглянули прогноз бюджету громади
Вперше у бюджетній історії Козятина розглянули прогноз бюджету громади
Вперше у бюджетній історії Козятина розглянули прогноз бюджету громади
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України