Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 16

Шановні мешканці міста та його гості!

В Музеї історії міста Козятин експонується виставка живописних картин художників із 5 міст України, які брали участь в серпні у першому в Козятині пленері «ART-Водокачка».

Експозиція із 17 робіт на полотні приурочена до Дня художника. Картини подаровані Козятинській територіальній громаді для облаштування в майбутньому міської галереї.

Не всі бажаючі художники мали можливість взяти участь саме 7 серпня упленері, зокрема, і наш земляк, художник Олександр Нікітюк з Вінниці. Він надзвичайно зайнятий і має чисельну кількість проєктів, як менеджер сучасного мистецтва, куратор різноманітних проектів, засновник і голова громадської організації «Лабораторія актуальної творчості», але в першу чергу – художник, який плідно працює в різних напрямах, жанрах, техніках і матеріалах сучасного мистецтва, серед яких, окрім станкових форм, значне місце займають ленд-арт та мурали.

Але минулими вихідними митець знайшов вільний час, щоб відвідати місто свого народження та юності і передав створене полотно розміром 70 Х 80 виконане у цікавій техніці штучного зістарення на запропоновану організаторами пленеру тематику, написане акриловими фарбами, покрите лаком. Олександр увіковічив старий надзвичайно мальовничий, улюблений всіма місток своєї юності на Водокачці під однойменною вище назвою. Щиро дякуємо за дар місту всім митцям і за долучення до проєкту Олександру Нікітюку.

 

Запрошуємо відвідати наш музей і поринути у мистецьке життя міста, познайомитися ближче з живописною творчістю 15-х майстрів пензля, у тому числі і з картиною вінничанина Олександра.

 

Музей історії міста Козятин працює щоденно з 9.00 до 18.00, в тому числі і в суботу 23.10. Обідня перерва: 13.00-14.00.

Вінницький митець Олександр Нікітюк увіковічнив незабутній місток через Водокачку - спогад своєї юності
Вінницький митець Олександр Нікітюк увіковічнив незабутній місток через Водокачку - спогад своєї юності
Вінницький митець Олександр Нікітюк увіковічнив незабутній місток через Водокачку - спогад своєї юності
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України